Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından göreve atanmasının üzerinden bir yıl geçen Prof. Dr. Necdet Budak, bu süreçte hayata geçirdiği projelerle bir yandan yerleşkelerin çehresini değiştirirken diğer tarafından da akademisyen, idari personel ve öğrencilerle de gönül bağını kurdu. Her kesime dokunup sorunlarını dinleyen, bu sorunlara samimi çözümler üreten Rektör Budak, mesai kavramı gözetmeden EÜ’nün daha iyi noktalara gelmesi için yoğun çaba harcadı. Fırsat buldukça İzmir’de faaliyet gösteren ulusal ve yerel basın kuruluşlarını ziyaret eden Rektör Budak, İzmir Medya Platformu üyesi gazetecilerle EÜ Konukevinde bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rektör Budak, hayata geçirdikleri projelerin en önemli çıktılarından birinin EÜ’de huzur ve güven ortamının sağlanması olduğunu söyledi.

“GÖNÜL BAĞIMIZI KURDUK”
Öğrenci, akademik ve idari çalışanlarla gönül bağı kurduklarını dile getiren Rektör Budak, “Huzur ve güven yoksa diğer çalışmalar da etkin olmaz. Öğrencilerimizle hocalarımız ve çalışanlarımızla gönül bağımızı kurduk, kısa sürede ciddi projeler hayata geçirdik. Son yıllarda üniversitemiz ve ülkemizde hoş olmayan şeyler yaşandı, ancak bunların hepsi geride kaldı. Çalışanlarımızın tek tek elini sıkmaya çalışıyorum, öğrencilerimizle sık sık buluşuyoruz. Belki de bir üniversitede ilk kez şura düzenlendi. Şuranın önemli sonuçları oldu. Atama yükselme kriterlerine yönelik düzenlemelerimizi YÖK’e sunduk. Ege Üniversitesi olarak birlikte bilim üretiyor, birlikte eğleniyoruz. Bugün bana ulaşmak isteyen herkes ama cep telefonumdan ama sosyal medya üzerinden bir şekilde ulaşıyor. Sorunlara ortak çözümler üretiyoruz. Üniversitemiz her anlamda güzel bir ivme yakaladı, bunun sürdürülebilir olması ve daha üst noktalara taşınması için çalışmalar yapıyoruz” dedi.




“REKABETTEN ÇOK DESTEK VAR”
İzmir ve Ege Bölgesindeki birçok devlet üniversitesinin Ege Üniversitesi bünyesinden çıktığını hatırlatan Rektör Budak, “Bence her kurum başarılı olduğu alanda ilerlemeli. Biz Ege Üniversitesi olarak herkese destek olmaya çalışıyoruz. Tek bir devletimiz var, hepimizin amacı devletimizi daha iyi noktalara taşıyacak projelere imza atmak olmalı. Birlik ve beraberlik içinde ülkemizin ekonomisine, vatandaşlarımıza yarar sağlayacak bilimsel faaliyetler yürütebilmeliyiz. Bu anlamda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

YEŞİL VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR YERLEŞKE
Merkez ve çevre yerleşkelerde üniversitedeki akademisyen ve öğrencilerin de katkılarıyla peyzaj çalışmalarında bulunduklarını kaydeden Rektör Budak, “Bu çalışmalarda şu ana kadar 11 bin metrekare çim alan oluşturduk. Bisiklet yollarını genişlettik. Bazı noktaları araç trafiğine kapattık, yollarımızı rahat yürünebilir hale getirdik. İzmir’e gelenlerin yerleşkemize girip gezmek istediğini görüyoruz. Gece aydınlatmasında önemli noktalara geldik, pek çok alanda yeni aydınlatmalar yaptık. Kampüste bisiklet uygulamasını hayata geçirdik” dedi.

“YEMEKHANE VE KÜTÜPHANENİN KULLANIM ORANI ARTTI”
Öğrenci odaklı bir Rektör olduğunu belirten Prof. Dr. Budak şunları söyledi; “Öğrenciler bizim geleceğimiz, onların temel ihtiyaçlarını karşılamak ise önceliğimiz. Yemekhane kullanımı yaklaşık iki katına, kütüphane kullanıp oranı üç katına çıktı. Bunda etkili olan hayata geçirdiğimiz projelerdir. Artık, hoca da öğrenci de Rektör de aynı yemeği yiyor. Yeni yurt projesi var, devletimizin ilgili kurumları üzerinde çalışıyor. Öğrenicilere yönelik ‘Turkuaz Masa’ uygulamasını hayata geçirdik. Danışmanlık yönergesinde değişikliğe gittik. Daha önce öğrenci danışmanını görmeden mezun oluyordu, bu durum ortadan kalktı.”

HASTANE 10 YIL SONRA İLK KEZ KAR ETTİ
Ege Üniversitesi Hastanesinin ciddi bir marka olduğuna dikkat çeken Rektör Budak, tetkik ve tahlillerin çok detaylı yapıldığını, her bir hastayla ayrı ayrı ilgilenildiğini kaydetti. Hastanenin yenilenmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a talepte bulunduklarını dile getiren Rektör Budak, “Hastanemizdeki 43 anabilim dalında akademisyenlerimizle tek tek görüştük. Motivasyonları çok iyi, önemli başarılara imza atıyorlar. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti engellemek amacıyla güvenlik önlemlerimizi arttırdık. Hastanemizin yenilenmesi gerekiyor, bununla ilgili Cumhurbaşkanımıza talebimizi ilettik. Çevre ve Şehircilik Bakanımız üniversitemize geldi, kampüsümüzü ve hastanemizi gezdi. Bürokratlar çalışma yürütüyor. Sağlık hizmetini aksatmadan bu çalışmayı yürütmek istiyoruz. Ayrıca merkez yerleşkemizle ilgili yeni bir master planımız var onunla ilgili çalışmalarımız tamamlandıktan sonra kamuoyuyla paylaşımda bulunacağız. Çok güzel bir yerleşkemiz var, daha güzel hale getirmek istiyoruz” dedi.

İzmir Medya Platformu Başkanı Ahmet Kaplan ise, Medya Platformu olarak Ege Üniversitesi ile işbirliğine hazır olduklarını Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerine Staj imkanları başta olmak üzere ortaklaşa etkinlik ve organizasyon yapabileceklerini belirtti. Kaplan, "Rektörlükte birinci yılını dolduran Prof Dr. Necdet Budak hocamız üyelerimizi ağırlayarak görevde ki bir yılını değerlendirdi. Bizde Medya Platformu olarak kedisine başarılar diliyoruz" diye konuştu