Kentteki okul öncesi çocukların gelişimleri için birbirinden eğitici videolar hazırlayarak uzaktan eğitime devam eden Buca Belediyesi Pırlanta Merkezleri,  öğrencileriyle “31 Gün Sıfır Atık” programı uyguladı. Sosyal medya hesaplarından yayınlanan videolar aracılığıyla, her gün evde kullanılmayan malzemelerle birbirinden farklı faaliyetler yapıldı. 

Oyuncaktan diş fırçasına, termostan dudak kremine kadar ortaya çıkan birçok yaratıcı eser ise Buca Belediyesi’nin zemin katında düzenlenen farkındalık sergisiyle ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. 

Öğrenmenin en etkili olduğu okul öncesi çağdaki öğrencilerin sıfır atık bilincinin yükselmesini hedeflediklerini belirten Başkan Av. Erhan Kılıç, “Günümüz dünyasının en önemli gündem maddelerinden birisi sürdürülebilirlik. Toplumsal, ekonomik ve çevresel sürdürülebilirlikle ilgili çalışmalara belediye olarak büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda bir süre önce Buca’da Sürdürülebilir Sıfır Atık Farkındalık Projesi’ni başlattık. Pırlanta Merkezlerimizde de bu doğrultuda 31 Gün Sıfır Atık Programı uyguladık. Toplumun her kesimine bu bilinci yerleştirebilmek ise en büyük arzumuz. Çünkü geleceğimize hep beraber sahip çıkmalıyız” diye konuştu.