Buca Belediyesi’nin iş garantili meslek kursları ilçedeki kadınların hayallerinin ve ekmek kapılarının yolunu açıyor. Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi (BEGOS)  işbirliğiyle Çamlıkule Kültür Merkezi’nde açılan iş garantili meslek edindirme kursu, ilçedeki istihdam sorununu ortadan kaldırırken, işverenlerin kalifiye konfeksiyon işçisi ihtiyacına da destek sağlıyor. 2 aylık kursun sonunda meslek sahibi olarak BEGOS’ta işe başlayan kadınlar ekonomik özgürlüklerine de kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Düz dikiş, overlok eğitimlerini tamamlayıp kişiye özel dikimler yapan 35 kursiyer kadın etek, bluz, elbise, pantolon ve bebek eşyalarından oluşan özel dikimlerini Çamlıkule Kültür Merkezi’nde düzenledikleri mini defile ile tanıttı. Kendi diktikleri kreasyonların mankenliğini de üstlenen kursiyerler, kıyafetlerin yanında podyumda sergiledikleri profesyonellikle göz doldurdu.

Boş zamanlarını değerlendirip kendini geliştiren, 2 ay gibi kısa zamanda hem iş hem de meslek sahibi olan Bucalı kadınların yaşadıkları gurur ve üretmenin hazzı podyumdaki yürüyüşlerine de yansıdı.