Buca Belediyesi Buca’ya üniversite gençliğinin içinden çıkmak istemeyeceği bir Gençlik Merkezi daha inşa ederek Buca gençliğinin kullanımına sundu. Geçtiğimiz ay düzenlenen törenle hizmete açılan ve gençlerin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde düzenlenen Işılay Saygın Gençlik Merkezi, kısa sürede gençliğin vazgeçemediği adresler arasına girdi.

ÜYELER İKİ MERKEZİ DE KULLANABİLİR
Tınaztepe mevkiinde hizmet veren Tarık Akan Gençlik Merkezi’nin yoğun ilgi görmesi üzerine Eğitim Fakültesi karşısında inşa edilen Işılay Saygın Gençlik Merkezi, çamaşırhane, kütüphane, dinlenme ve eğlenme alanlarıyla gençliğin yepyeni buluşma noktası oldu. Buca Belediyesi yetkilileri, Tarık Akan Gençlik Merkezi ve Işılay Saygın Gençlik Merkezlerinden herhangi birine üye olan üniversitelinin iki merkezden de faydalanabileceğini belirtti.

KOMPLEKS BİR TESİS
Gençlerin sosyal ve kültürel faaliyetlerini gerçekleştirebileceği kompleks bir tesis olarak düzenlenen Işılay Saygın Gençlik Merkezi, 305 m2’si kapalı olmak üzere toplam 1.085 m2 alanda hizmet veriyor. Gençlerin derslerinde ve araştırmalarında kaynak sorununu ortadan kaldıracak, yüzlerce kitabın yer aldığı çalışma alanı ve kütüphane merkezin önemli hizmetleri arasında yer alıyor. Rahat, huzurlu ve sessiz bir ortamda ders çalışmak ve araştırmalarını yapmak isteyenlerin tercih ettiği 180 kişi kapasiteli çalışma bölümü, 8 bilgisayarla hizmet veren bilgisayar ve toplantı odası teknik derslerini yapmak isteyen öğrencilerin uğrak bölümü oldu. Buca Belediyesi Işılay Saygın Gençlik Merkezi’nin dikkat çekici ve yoğun talep gören bir diğer ünitesi ise çamaşırhane. Günde ortalama 120 kişiye hizmet verebilecek makine ve teçhizatla donatılan çamaşırhanede 16 çamaşır, 16’da kurutma makinası bulunuyor. Gençler, ders çalışırken veya Merkez bahçesinde kurulan bahçe satrancı ünitesinde günün stresini atarken çamaşırlarını ücretsiz yıkamanın keyfini yaşıyor.