Buca Belediyesi, ilçenin cadde ve sokaklarda sürdürdüğü yatırım atağında hız kesmiyor. Kentin cadde ve sokaklarını yaya ve araç trafiğine en uygun şartlara getirebilmek için çalışan Buca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, program dahilinde günde ortalama 10 mahallede çalışarak Buca’yı güzelleştiriyor.

42 BİN TON YAPILDI, 11 BİN TON DAHA YAPILACAK
Kent genelindeki yol ve sokaklarda asfalt yenileme ve yama çalışmaları yapan Buca Belediyesi, ihtiyaç duyulan bölgelerde de kilit parke kaplama ve kaldırım işlemlerini de sürdürüyor. Uzun yıllardır hizmet yüzü görmemiş bölgelere öncelik veren Buca Belediyesi, yıl içinde ilçede 42 bin ton serme asfalt çalışmaları gerçekleştirdi. Yılsonuna kadar 11 bin ton daha asfalt atmak için çalışma yapan Fen İşleri ekipleri, kent sokaklarındaki kısmi bozulmaları da asfalt yama işlemiyle gideriyor. 1600 ton yama işlemi yapan ekipler, 2500 ton yama çalışması gerçekleştirecek.

YOĞUN MESAİ
Buca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, asfalt yapımına elverişli olmayan, aşırı eğimli bölgelerde araçların ve vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak, kaymaları önlemek amacıyla ihtiyaç duyulan cadde ve sokaklara kilit taş parke döşemesi yapıyor. Yıl içinde tespit edilen bölgelerde 51 bin metrekare taş parke kaplaması yapan ekipler, yılsonuna kadar 5 bin metrekare daha kilit parke taşı döşeyerek toplamda 56 bin metrekare kilit taş parke kaplaması gerçekleştirmiş olacak.