Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin (UN Women) Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü olan 25 Kasım’da başlattığı “Ateş Böcekleri ile Karanlığı Aydınlat” kampanyası kapsamında, Türkiye’de binlerce kadın kendini güvende hissetmediği bölgeleri işaretledi. BM Kadın Birimi, interaktif haritada işaretlenen güvensiz noktalara ilişkin bilgiyi ilgili yerel yönetimler ile paylaşarak güvenliği kentlere katkı sağlamayı hedeflediğini kaydetti.

MEKTUPLA ORTAK ÇALIŞMA ÇAĞRISI 
Bu çağrıyı yanıtsız bırakmayan Buca Belediyesi, sonuç raporuna özel önem gösterdi ve işaretlenen bölgelerde görev alanı içinde kalan yerler için çalışma başlattı. Genel Aydınlatma Yönetmeliği’nin ilgili maddesine göre elektrik dağıtım şirketinin sorumluluk alanında olan bölgelerde de yoğun biçimde işaretleme olduğunu tespit eden belediye, kadınların güvenliğine yönelik işbirliği için de düğmeye bastı.   İzmir’de elektrik dağıtımından sorumlu olan Gediz Elektrik Perakende Satış A.Ş. yönetimine bir yazı gönderen Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, konunun önemini anlatarak her türlü ortak çalışmaya hazır olduklarını vurguladı. 

“TEK BİR SOKAK İÇİN DAHİ DUYARLI OLMALIYIZ”
Park ve bahçe gibi alanların ilçe belediyesi sorumluluğunda olduğunu ve kadınların sokakta güvenle yürüyebilmesi için bu yönde altyapı çalışmalarına başladıklarını anımsatan Kılıç, “Rapora göre Buca, güvensiz bölgelerin en çok işaretlendiği 4’üncü bölge oldu.  Bunu görünce harekete geçmemiz elzemdi. Çünkü alınacak önlemlerle kadınların hayatını kurtarabilir, çocukların öksüz kalmasını engelleyebiliriz.  Aydınlatılmayan tek bir sokak için dahi duyarlı olmalıyız. Kurumlar arası diyalogla çözüme inanan Belediyemiz, Gediz Elektrik A.Ş. ile de gerekli ve yeterli aydınlatmanın ilçemizde temini için işbirliğine hazırdır” diye konuştu.