Başkan Erhan Kılıç, yönetiminde gerçekleşen Buca Belediyesi Mart ayı olağan birinci meclis oturumunda Belediye mülkiyetinde bulunan Kızılçullu İmar ve İnşaat Sanayi Teknik Limitet Şirketi 1 milyon 500 bin TL, Üzümkent İmar ve İnşaat 1 milyon 500 bin TL sermaye aktarımı yapılması önerisi Meclis gündeminde görüşüldü. Madde ile ilgili söz alan Başkan Erhan Kılıç, "İki tane yeni şirketimiz oldu. Bunların bir tanesini gelecek dönemlerde Personel A.Ş olarak düşünüyoruz bundan kaynaklı bir aktarım düşündük. Bu yıllarca kullanabileceğimiz bir bedel, ilerleten süreçlerde belki bir tanesi için daha fazla bir aktarım olabilir ancak şu anlık bu tutar yeter ve Plan ve Bütçe komisyonunda görüşülmesinden sonra karar verilecektir" dedi.

BUCA'DA YENİ MAHALLE TALEBİ REDDEDİLDİ
"Atatürk Mahallesi, Kuruçeşme Mahallesi ve Yıldız Mahallesinde bir kasım sokakların birleştirilerek Tinaztepe Mahallesi adına yeni bir mahalle kurulmasını talep etmektedir. Dilekçeye göre yeni kurulması istenen mahalle sınırlarının tanımı; Buca Organize Giyim Sanayi'nin karşısında olan eski Demir Çelik Fabrikasının arka tarafında, Atatürk Mahallesi 202/12 Sokaktan Ahmet Yesevi Caddesi'ne kadar Yıldız Mahallesinde de 206/38 Sokak'tan Ahmet Piriştina Bulvarı boyunca Doğuş Caddesinden 202/12 Sokağın köşesine kadar çevrelenen alandır. 5393 Sayılı Belediye Kanunun 9. Maddesine göre Belediye sınırları içinde mahalle kurulması, kaldırılması, bileştirilmesi, bölünmesi, adları ile sınırların tespiti ve değiştirilmesi Belediye Meclisinin Kararı ve Kaymakamın görüşü tizerine Vali'nin onayı ile olur. Tüm bilgi ve belgeler ekte gönderilmiş olup, konunun açıklığa kavuşturulması istemine dair önerge" meclis gündeminde görüşüldü. Görüşülen önerge sonrası, meclis üyeleri maddeyi oy birliği ile reddetti.
Konuyla ilgili söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi İlhan Dal, "Daha önceki yıllarda da benzer talepler gelmişti, o tarihlerde de meclisimiz taleplerimizi reddetmişti. Zaman zaman bize sokak ve mahalle isimleri içinde talep geliyor. Bu taleplere hem ilçe hem büyükşehir sıcak bakmıyor bu yüzden bizim talebimiz reddi yönünde" diye konuştu.

KIRSAL MAHALLE İÇİN TOPLU TALEP
Büyükşehir Yasası'nda yapılan değişiklikle 1 Nisan 2014'te, Büyükşehir unvanlı 30 ilde bir gecede mahalleye dönüşen köy ve beldelerin, yeniden köy statüsüne kavuşma şansı doğmuştu.  Büyükşehir statüsündeki 30 ile bağlı 16 bin 220 köy, bir gecede mahalle yapılırken, 16 Ekim 2020'de, 7254 Sayısı Torba Yasa ile Büyükşehir kanununda yapılan düzenlemeyle, mahalleye dönüşen köy ve beldelerin, başvuruda bulunmaları, ilçe ve Büyükşehir meclislerinde taleplerinin kabul edilmesi halinde, köy yerine "kırsal mahalle" statüsüne geçme imkanı tanınmıştı. Alınan karar sonrası ise İzmir'de bir çok mahalle yeniden kırsal mahalle olmak için başvuruda bulunurken, Buca'da da dokuz mahalle 'kırsal mahalle' statüsü için başvuru yaptı. Meclis gündemine getirilen "7254 sayılı kanunun 10. Maddesiyle 5216 sayılı kanununa eklenen ek madde 3 çerçevesinde 29 Ekim, Belenbaşı, Doğancılar, Karacaağaç, Kırklar, Kaynaklar, Yıldızlar ve Zafer Mahallelerinin kırsal mahalle olması istemine dair önerge" Hukuk Komisyonu, İmar Komisyonu, Plan Bütçe, Tarım, Esnaf komisyonlarına gönderildi.

BUCA’DAN KAHVECİLERE DESTEK YOLDA
Mecliste Buca ilçesi sınırları içerisinde yer alan kahvehanecilere yapılacak nakdi destek talebi de görüşüldü.  Kahvehanecilere 500 TL'lik nakdi destek verilmesi öngörülen Meclis gündemi Plan Bütçe, Esnaf Komisyonu ve Hukuk Komisyonu'na 'acil' şartı ile sevk edildi.
Madde ile ilgili söz alan CHP meclis üyesi İlhan  Dal,  "Geçtiğimiz hafta kahveci esnafına gıda ve temizlik yardımında bulunmuştuk. Şimdi de nakdi destek konusunda bir adım atmaya hazırlanıyoruz" dedi.

KILIÇ, ‘BİRAZ ERKEK EGEMEN ANLAYIŞTA YAŞIYORUZ’
Gündem dışı konuşmalarda söz alan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, 8 Mart Kadınlar Günü hakkında konuştu. Kılıç, "Kadınlarımız bizler için her şeyden önemli. Hepimizi hayata bağlayan çocukken bizim ayakta durmaya çalışan bütün kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyoruz. Biz belki onlara kadrolara hak ettiği yeri hiçbir zaman veremedik. Bu konuda bizler biraz suçluyuz. Biraz erkek egemen anlayışta yaşıyoruz ancak çıkartılacak yeni yasalar ile bunu aşacağımızı düşünüyoruz. Biz Buca Belediyesi'nde de kadın istihdamı konusunda daha iyi bir noktaya geldiğimizi, daha iyi bir noktaya da geleceğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu.