Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen sokağa çıkma yasağında çalışmalarını hızla sürdüren Buca Belediyesi, Ramazan ayının ilk iftarında sofraları unutmadı. 
Daha önce sokağa çıkma yasağı olan günlerde binlerce haneye ekmek ve boyoz servisi yapan  Buca Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü, yasağa denk gelen Ramazan ayının ilk gününde de çalışmalara devam etti. Ekipler, özellikle yakın çevresinde fırın olmayan ve ihtiyaç sahibi ailelerin yaşadığı bölgelerde, iftar sofralarının sembollerinden Ramazan pidesini evlere ulaştırdı. 


100 BİN RAMAZAN PİDESİ 
İlk iftar sofralarının kurulmasına saatler kala sıcak sıcak hazırlanan 25 bin pide, belirlenen bölgelerde ücretsiz olarak dağıtıldı. Sokağa çıkma yasağı kapsamında 4 gün boyunca devam edecek Ramazan pidesi dağıtımı ile toplamda 100 bin adet pide ikram edilmiş olacak. İftara dakikalar kala kapılara ulaşan sıcak pideler, zorlu koronavirüs günlerinde vatandaşlara moral oldu.  

BİRBİRİMİZE GÖNÜLDEN KENETLENİP EVLERİMİZDE KALMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Ramazanın ilk gününde sosyal medya üzerinden Bucalılara seslenen Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, “En zor zamanlarda birlik olmayı, dayanışmayı, şükretmeyi, bizlere anlatan kutsal Ramazan ayına merhaba diyoruz.  Bu yıl, her zaman birlikte gerçekleştirdiğimiz iftarların değerini bir kere daha anlamış olacağız.  Ramazan ayı boyunca birbirimize gönülden kenetlenip evlerimizde kalmaya devam edeceğiz. Bu süreci birlikte atlatarak bir an önce sağlıklı günlere kavuş kavuşacağımıza gönülden inanıyorum. Tüm hemşehrilerimizin Ramazan ayını en içten duygularla kutlar, sağlık, mutluluk ve huzur dileklerimi sunarım” diye konuştu.