Buca Belediyesi’nde uzun yıllar önemli görevlerde bulunan ve önceki gün aniden yaşamını yitiren Cemal Yetginer (43) son yolculuğuna uğurlandı. 
Cumhuriyet Halk Partisi’nde Atatürkçü düşünce için gençlik yıllarından itibaren emek veren Cemal Yetginer, son olarak Buca Belediyesi Koordinasyon İşleri Müdürlüğü Sorumlusu olarak görev yaptı.  Yetginer için ilk tören emek verdiği Buca Belediyesi Hizmet Binası önünde gerçekleştirildi. Cenaze törenine Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP İlçe Başkanları, CHP İzmir ve İstanbul milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu başkanları ve çok sayıda partili katıldı.  Yetginer’e son görevini yapmak için bir araya gelen mesai arkadaşları ise gözyaşlarına boğuldu. 

BAZI DOSTLUKLAR KARDEŞ GİBİ OLUR
Cenaze töreninde konuşan Başkan Kılıç, “20 yıllık dostumu kaybettim. Bazı dostluklar kardeş gibi olur. Kardeş gibi seversin, kardeş gibi yanında olur. Bundan 2 yıl önce ağabeyimi kaybetmiştim; şimdi bir kardeşimi daha kaybettim. Gerçek bir Atatürkçüydü. İnandığı değerlerden hiçbir zaman geri adım atmadı. Hepiniz biliyorsunuz, işinde de çok başarılıydı. Ruhu şad olsun, ışıklar içinde uyusun” dedi.

Belediye önündeki törenin ardından Yetginer’in cenazesi, omuzlarda Vali Rahmi Bey mahallesindeki Baha Yörük Camii’ne getirildi. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yetginer’in naaşı Bornova Işıkkent mezarlığında defnedildi.