2021Eylül’den bu yana hizmet veren Bornova Belediyesi İletişim Merkezi, talep ve şikayetleri farklı kanallarla alıyor. Sosyal medya kanallarının yanında merkez bünyesinde kurulan ekipler, mahalleleri gezerek yerinde tespit çalışması yapıyor. Vatandaşlar talep ve şikayetlerini karşılama hizmetiyle yüz yüze, 0 232 999 19 19 numaralı çağrı merkezi hattından ya da Whatsapp aracılığı ile de iletilebiliyor.  Yapılan tüm başvurular ise kayıt altına alınarak ilgili müdürlüğe yönlendiriliyor ve takip edilerek 48 saat içinde başvuru yapan kişiye konu ile ilgili geri dönüş sağlanıyor.

Tek numara ‘0 232 999 19 19’

Bir yıldır Bornovalılar tarafından en çok kullanılan kanal ise 28 bini aşan sayısı ile Çağrı Merkezi hattı olurken ikinci sırayı da 9 bin talep ile whatsapp uygulaması aldı.

Vatandaşların en çok kullandığı 2 kanalı birleştiren Bornova Belediyesi, artık tek numara ile hizmet veriyor.  İletişim Merkezi ile iletişim ağını tek bir noktada topladıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Şimdi de 0 232 999 19 19 numarası ile tek numara dönemini başlattık. Artık Whatsapp başvurularını da bu numaradan alacağız” dedi.