Giysi Bankası hizmeti hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, vatandaşlara 2 bin parça giysi dağıtıldı, bağışlar kabul edildi.

URBANREC Projesi kapsamında büyük hacimli evsel atıkları ekonomik değeri olan geri dönüşüm ürünlerine dönüştürecek sistemi kurmak için hazırlık çalışmalarını sürdüren Bornova Belediyesi, Giysi Bankası projesini de bu kapsamda geliştiriyor. Altındağ’da Kandere Parkı’nın içinde ve Doğanlar Dost Market’in yanında hizmet veren Bornova Belediyesi’nin Giysi Bankası’ndan ayda ortalama 7 bin parça kıyafet ihtiyaç sahiplerine veriliyor.

Seçerek alıyorlar
Evka-3 ve Kemalpaşa Mahallesi muhtarlıkları ile Forum Bornova ve Çamdibi BELGEM Binası’nın önünde bulunan 4 “Paylaşım Noktası” ile Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne ve Giysi Bankası’na doğrudan yapılan bağışlarla dolan raflardan ihtiyaç sahipleri istedikleri giysileri seçip alabiliyor. İhtiyaç sahipleri başvurularının ardından üç ayda bir 5 parça kıyafet alabiliyor. Bu 5 parça kıyafete iç çamaşırı, pijama, atkı, bere şapka, battaniye, yorgan kılıfı gibi parçalar dahil edilmiyor. Bu giysi ve tekstil ürünlerine ihtiyacı olanlar Giysi Bankası’nda bulunması halinde aldıktan sonra kendilerine tanınan 5 parça giysi hakkını kullanıyor. Giysi Bankası sayesinde binlerce Bornovalı, hiçbir ücret ödemeden ihtiyaçlarını karşılıyor.

 2 bin parça yazlık kıyafet
Bornova Belediyesi, Giysi Bankası’ndan daha çok Bornovalının yararlanmasını sağlamak için farkındalık yaratma çalışmalarına ağırlık verdi. Bu kapsamda Mevlana Mahallesi’nde bir tanıtım etkinliği düzenlendi. Mevlana Mahallesi Pazaryeri’nde oluşturulan alanda stantlar kuruldu. Giysi Bankaları’ndan 2 bin parçanın üzerinde yazlık kıyafet getirildi. Her bir ihtiyaç sahibine 20 parça kıyafetin verildiği etkinlikte bağışlar da kabul edildi. AHBAP üyesi gençlerle, topluma hizmet uygulaması dersi alan üniversite öğrencileri gönüllü olarak etkinlikte görev aldı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da etkinliğe katıldı. Giysi Bankası’nın büyümesinde ve binlerce kişinin ihtiyacının karşılanmasında emeği olan herkese teşekkür eden Başkan Atila, “Bornova Bizim Evimiz sloganıyla yıla çıktık, çalışıyoruz. Evimizde herkesin mutlu ve huzurlu olmasını istiyoruz. İyiliklerin, güzelliklerin paylaştıkça çoğalacağına olan inincamızla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.