GÜNDEME BAKIŞ- Bornova Belediyesi Meclisi Mayıs ayı olağan birinci toplantısı  Başkan Mustafa İduğ yönetiminde gerçekleşti. Toplantıya iki dönemdir meclis gündeminde yer alan Altındağ-Çamdibi İmar planlarıyla ilgili  revizyon tartışması damgasını vurdu.

AK PARTİ'DEN TEPKİ
AK Partili Meclis üyelerinin planların değişmesi yönünde önergelerin mecliste oylanması tepki gösterdi. AK Parti Grup Sözcüsü Sait Tatlı, “Ortada bir deprem gerçeği var. Ortaya ciddi bir çalışma kondu. Bu kadar emek varken, bunları yok sayıp gündemden kaldırmak neden? Vatandaşlarımızın mağdur olmaması ve bunun için bir an önce bu planları hayata geçirilmesi gerekiyor. Biz bu planları nereye kadar bekleteceğiz?” dedi.

YAPILAN PLANLAR KANUNEN UYGUN DEĞİL
AK Partililerin eleştirilerine yanıt veren Başkan İduğ, “Pandemiye rağmen arkadaşlarımızla sokak sokak gezdim. Vatandaş bir yerden bir yere gitmeyi istemiyor. Büyükşehir ile görüşmelerimiz oldu. ‘Buraya 4-5 emsal verilemez. 2,5 almışınız, bu başarıdır. Bunu kullanın’ dendi. Büyükşehir’e bunu bir ara formülü olabilir mi diye bir çalışma olur mu diye sordum. Vatandaşlarımızın mağdur olmasını istemem. Arkadaşlarımızın ilmek ilkem hazırladığı çalışmayı çöpe atmak istemezdim ama bu kanunen uygun değil. Bu konuda Büyükşehir, ilçe belediyesi ve Bakanlık hep birlikte çalışmamız gerekiyor” diye konuştu. 

KİMSEYE KULAK TIKAMIYORUZ
AK Partili Meclis üyesi Selma Kısa, “Siz belli kısıtlı bir kitlenin sözleriyle bu kararı alıyorsunuz galiba. Büyük bir kısmın söylediklerini kulak tıkıyorsunuz” sözlerine yanıt veren İduğ, “Biz kimseye kulak tıkamıyoruz. Ben vatandaşın mağdur olmasını istemiyorum. Vatandaş neyi istiyorsa biz bunu yaparız. Bizden başka bir şey beklenmesin. Büyükşehir ile uyum içerisinde çalışıyoruz. AK Partili arkadaşlar çok rahat emsal 4-5 diyor ama 2 emsaldan 2,5 çıkarmak 50 bin yoğunluk demek. Yoğunluk ile ilgili şehrin altyapı planı ve çalışmalar çok kolay olmayacak. Vatandaş talep ettiği, onayladığı çalışmalar için elimizden geleni yapacağız. Mağdur olan için çalışmalarımız olacak. Arka arkaya bu çalışmaların yapılacağını göreceksiniz” dedi.
Önergeler mecliste oy çokluğuyla kabul edildi.
2020 yılı kesin hesap cetveli gerçekleşen gelir 393 milyon 185 bin 423 TL olurken, gider ise 328 milyon 314 bin 111 TL olarak açıklandı. Bütçe oy çokluğuyla kabul edildi.