Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ- Bornova Belediyesi’nin kiralama değil satın alma modeliyle hizmet filosuna kattığı 68 kamyon ve iş makinesinin tanıtım töreni Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Programa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, İzmir Milletvekilleri, meclis üyeleri, CHP Bornova İlçe Başkanı Asım Güven, partililer ve vatandaşlar katıldı.

SOYER’DEN İDUĞ’A ÖVGÜLER

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer , “Mustafa başkan iyi bir iş adamıydı, başkanlığını merak ediyordum, bugün görüyorum ki olağanüstü kıymetli bir işe imza attı. Hepimizin iftihar edeceği bir başlangıç yaptı. Bu 68 araç hem pırıl pırıl tertemiz hizmet üretecek hem de büyük bir tasarruf oluşturacak. Bu iradesi ve girişimi nedeniyle kendisini tüm kalbimle kutluyorum. Diliyorum ki bu İzmir’e Türkiye’ye örnek olur, Türkiye’nin her yerinde başkanlar bu iradeyi ortaya koyar ve tasarruf ile kaliteli hizmeti halkla buluşturmaya devam ederiz. Endişeniz olmasın, canla başla aşkla çalışma devam edeceğiz. Hepinizi sevgi ve saygıyla kucaklıyorum. Hayırlı olsun” dedi.

“BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN”

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ise, “İlk kazmayı, Aşık Veysel’deki yarı olimpik yüzme havuzuyla Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer vurdu. Tunç Soyer’i incelediğiniz zaman spor ve kültür konusunda önceliklidir. O sporla başladı, yüzme havuzuyla kazmayı vurdu. Be nde otomobilciyim. Otomobille kazmayı vurdum. Bu ekip işidir. Göreve geldiğimizden bu yana tasarruf konusunda olabildiğince giderlere dikkat eden bir yapı içerisinde çalıştık. Bu başarı ekip başarısıdır. Geçmiş dönemde kiralama ilgili yapılan hesaplamalar o gün için doğru olabilir fakat bugün bu 68 aracı satın almamızla 300 milyon Bornova’nın kasasında kalmış oldu. Bu araçlar en az 15 yıl Bornova’ya hizmet edecek. Bu tasarrufla, Bornova’da havuzlar, spor alanları, pazaryerleri, düğün salonları, halkın öncelikli ihtiyaçlarını karşılayan yatırımları 2020’den itibaren izleyeceksiniz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve tüm belediye başkanlarımız ile bir bütünlük içerisinde alışmaya başladık. Bizi izlemeye devam edin. Bornova’mıza hayırlı olsun” diye konuştu.