Kurtuluş ruhunun yaşatıldığı etkinlikte Belkahve’deki Atatürk Anıtı önündeki bağımsızlık meşalesi yakıldı. Saygı duruşunun ardından Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Klasik Türk Müziği Korosu ve Saz Heyeti eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

Bornova Marşı seslendirildi

Koro, Merhum Mehmet Reşat Aysu’nun uzun süre yaşadığı Bornova için bestelediği Bornova Marşı’nı da seslendirdi. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Aysu Ailesi adına Yalvaç Aysu’ya ve Marşı seslendiren Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Halil İbrahim Yüksel’e teşekkür plaketi verdi. Ece Şerbetman ve Şenol Ağrıdağ’ın Bornova Tangosu da kutlamaya ayrı bir renk kattı. 17 yaşındaki genç yetenek Ufuk Şengüler, kendisine ait olan “Kara Günde Bir Işık” adlı esri ve aranjesini yine kendisinin yaptığı Çanakkale Türküsü’nü icra etti. Genç piyanist büyük alkış aldı. Eğitim hayatını Bilkent Üniversitesi Fen Fakültesi İngilizce Fizim Bölümü’nde sürdüren Şengüler’in teşekkür plaketini ise Bornova Kaymakamı Fatih Genel verdi. Törenin son bölümünde Bornova Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İzmir Şubesi Lise Grubu Halk Oyunları Ekibi ve İzmir Turizm Folklör Derneği’nin gösterileri ilgiyle izlendi. Belkahve’de, ‘Büyük Taarruz Bisiklet Turu’na katılan bisikletçilerin İzmir’e girişi için de start verildi. Başkan İduğ, gazilerle birlikte Atatürk’ün İzmir’e bakarak kahve içtiği alanda kahve de içti.

Coşkuyu hep birlikte yaşıyoruz

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “26 Ağustos’ta başlayan Büyük Taarruz’un 30 Ağustos’ta zafere dönüşmesinin ardından 9 Eylül 1922’de İzmir’in Kurtuluşu gerçekleşti. İşte o gün ülkemizin demokrasiye, özgürlüğe ve tam bağımsızlığa kavuştuğu gündü. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bu güzel duyguları ve coşkuyu halkımızın tamamıyla birlikte yaşamak çok güzel ve anlamlı. Buna tüm törenlerde tanık oldum. Emin olun ki 2023 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılını hep birlikte kutlayacağız. ''Ne mutlu Türküm diyene, Yaşasın Cumhuriyet” diye konuştu.