KİTAP OKUMA ORANIMIZI YÜKSELTMELİYİZ

Kendisinin bilgisayarla sonradan tanışan, kitapla büyüyen bir jenerasyondan geldiğine dikkat çeken İduğ, "Bizlerin kelime hazinesi yeni nesilden çok daha zengin. Bunun sebebi kitap okumamız. Ne yazık ki; kitap okuma oranımız çok düşük. 365 günde, ortalama 10 saat kitap okuyoruz. Kitap okumaya yılda 1 gün bile ayırmıyoruz. Bunun tek nedeni tembellik. İnsanlarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmamız gerekiyor. Geleneksel hale getireceğimiz Kitap Günleri'ni de bu amaçla gerçekleştiriyoruz" dedi.

KAYMAKAM GENEL İLK KİTABINI İMZALADI

Organizasyonda okurları ile buluşan ilk isim Bornova Kaymakamı Fatih Genel oldu. Kendisini bir 'yazar' değil, 'yazan' olarak nitelendiren Genel, 'Az daha çoktur' isimli kitabını ilk olarak Başkan İduğ için imzaladı. Kaymakam Fatih Genel,  ilk kez düzenlenen Kitap Günleri için İduğ'a ve Bornova Belediyesi'ne teşekkür etti.

40 YAYIN EVİ, 30 İMZA GÜNÜ, 14 SÖYLEŞİ, 5 DİNLETİ

40 yayın evinin katıldığı Bornova Kitap Günleri 29 Ekim'de sona gerecek. 6 gün boyunca 30 yazar kitaplarını imzalayacak. 14 söyleşi, 5 müzik ve şiir dinletisi gerçekleştirilecek.