ODTÜ Ege Mezunları Derneği’nin İzmir Yaz Okulu Bornova Belediyesi’nin desteğiyle BELGEM’in (Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi) Çamdibi’deki ana hizmet binasında açıldı. Üniversiteye hazırlanan gençlere çeşitli meslekleri ve ODTÜ’yü tanıtmayı amaçlayan programın ilk etabına 40 öğrenci katıldı. ODTÜ’de eğitim gören 30 öğrencinin gönüllü olarak yer aldığı proje kapsamında lisede okuyan ve üniversite sınavına girmiş toplam 160 lise öğrencisi programa katılacak.

Başkan İduğ’a teşekkür
ODTÜ Ege Mezunları Derneği’nin Başkanı Özgür Topaç, “Öğrencilerimiz ile üniversiteye hazırlanan Bornovalı gençleri abi-abla-kardeş ilişkisi içinde buluşturmayı hedefledik. Öncelikli amacımız lise öğrencilerine doğru mesleği seçme konusunda destek vermek ve ODTÜ’lü bakış açısıyla hayata daha geniş bir perspektiften bakmalarını sağlamak. Bornova Belediyesi’ne ve  Başkan Mustafa İduğ’a bu özel projeye destek verdiği için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Gençlerin ilgisi büyük
Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Gonca Eti de, mühendisliklerden iktisada, psikolojiden tarihe pek çok farklı bölümlerinden ODTÜ’lü öğrencinin projede görev aldığını belirterek, “Burada farklı bakış açılarıyla lise öğrencilerine mesleklerine ilişkin bilgiler verip bir ufuk açmaya çalışıyorlar. Tercih noktasında neler yapmaları gerektiğini anlatıyorlar. Gençlerin ilgisi çok iyi. Oldukça meraklılar. Yaşları da birbirine yakın olduğu için daha verimli geçiyor” diye konuştu.

Yaz okulunun çok verimliği geçtiğini ifade lise öğrencileri kendilerine bu imkanı sunan ODTÜ Ege Mezunları Derneği ve Bornova Belediyesi’ne teşekkür etti.

Ulusal Ajans onaylı bir çalışma
2022 yılı daha yeşil, daha kapsayıcı ve dijital bir gelecek inşa etmek hedefiyle Avrupa “Avrupa Gençlik Yılı” olarak kutlanıyor. Avrupa Gençlik Yılı, ülkemizde Türkiye Ulusal Ajansı, Avrupa Birliği Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ortak koordinasyonuyla gerçekleşiyor. Bornova Belediyesi çatısı altında gerçekleşen bu faaliyet de Avrupa Gençlik Yılı etkinliği olarak Ulusal Ajans tarafından onaylanmış bir proje olarak dikkat çekiyor.