Bornova Belediyesi Babalar Günü’nde şehit babalarını ve gazileri  unutmadı. Kazım Dirik Mahallesi’nde oturan Kıbrıs Gazisi Esat Yürekli ile Koşukavak Mahallesi’nde oturan Şehit Babası Sami Yüzgeç, evlerinde ziyaret edilip Babalar Günü kutlandı. Bornova Belediyesi’nin sadece özel günlerde değil, her zaman şehit ailelerinin ve gazilerin yanında olduğunu söyleyen Bornova Belediyesi Başkan Yardımcısı Barbaros Taşer, “Hangi sorun ve talebiniz varsa mutlaka bizlere iletin. İletişimimiz hiç kesilmesin. Sizlerin bu vatanın kutsal emanetlerisiniz” dedi.

“Bizi unutmadınız, ayağınıza taş değmesin”

69 yaşındaki Kıbrıs Gazisi Esat Yürekli hatırlanmanın çok güzel olduğunu ifade ederek, “Bizi unutmadınız. Ziyaretimize gelip, büyük gurur yaşattınız. Çok teşekkür ederiz” dedi. Oğlu Piyade Er Ramazan Yüzgeç 1996 yılında Ardahan’da şehit olan 71 yaşındaki Sami Yüzgeç ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Sizler de bizim evladımızsın. Allah başımızdan eksik etmesin. Ayağınıza taş değmesin” diye konuştu.

“Bağlarımızı daha da güçlendireceğiz”

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ise tüm babaların Babalar Günü’nü kutlayarak, “Bu yıl şehit babalarına ve gazilik mertebesi almış babalarımıza özel ziyaretler gerçekleştirdik. Onların yanında daha fazla yer almak ve destek olmak amacıyla yakında Belediyemiz bünyesinde birim kuracağız. Onlar bizlerin de babası. Vatan uğruna evlatlarını feda eden ve canlarını hiçe sayan büyüklerimizle bağlarımız daha da kuvvetlenmeli” dedi.