Önceki gün sendikanın yapmış olduğu basın açıklamasıyla gündeme gelen ve Bornova Belediyesi’nde çalışan iki güvenlik personeli arasında şiddet ve tehdit konusuna Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ müdahale etti. Konunun yargıya intikal ettiğini ifade eden Başkan İduğ, “Her şekilde şiddet ve tehdidin karşısındayız. Özellikle kadınlar konusunda daha çok hassasız. Bunu herkesin bilmesini istiyorum. Bu konuyla ilgili kişileri yargı karar verene kadar görevden uzaklaştırıyoruz” dedi. 

Bornova Belediyesi’nin kadın dostu pek çok uygulama ve projeyi hayata geçirdiğini hatırlatan sendika temsilcileri de duyarlılığı ve kadına yaklaşımı nedeniyle Başkan İduğ’a teşekkür etti.

Olağanüstü toplantı

Başkan İduğ, yaşanan olayların ardından DİSK/Genel-İş Sendikası 7 No'lu Şube Başkanı Özgür Genç, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, DİSK Genel İş Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı ve DİSK Genel İş Genel Sekreteri Şükret Sevgener ile olağanüstü bir toplantıda bir araya geldi. Toplantı sonrası Belediye Hizmet Binası önünde ortak bir basın açıklaması da yapıldı. 

Açıklamasında kadına karşı yapılabilecek olan her olumsuzlukta birlikte mücadele edilmesi gerektiğini çok net olarak ifade ettiğini belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Her şekilde şiddet ve tehdidin karşısındayız. Özellikle kadınlar konusunda daha çok hassasız. Sendikamızla görüş birliği içinde hareket ediyoruz. Hak, hukuk, adalet ve hukukun üstünlüğü bizim temel ilkemiz. Hukuk karar verene kadar görevinden uzaklaştırıyoruz. Sadece bir belediye başkanı olarak değil, vatandaş olarak söylüyorum: Asla kabul edilemez” diye konuştu.

Başkana teşekkür

Türkiye’de her gün kadın cinayeti işlendiğine dikkat çeken DİSK/Genel-İş Sendikası 7 No'lu Şube Başkanı Özgür Genç, “Tehditler, hakaretler ve küfürler yaşanıyor. Bornova Belediyesi’nin kadına karşı olan duyarlılığından dolayı Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’a çok teşekkür ederim. Kadınlar özgürce yaşamaya devam edecekler” dedi.

Seçim sürecinden bugüne Başkan Mustafa İduğ’un, Kadın Dostu Kent hedefiyle kadın dayanışmasına ve kadın örgütlerine destek verdiğini hatırlatan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Kadına yönelik şiddet ve tehditlere herkesin sessiz kaldığı, İstanbul Sözleşmesi’nin fesih edildiği bu dönemde Mustafa Başkan ilk günden beri duyarlığını ortaya koydu. Kendisiyle yapılan görüşmeler neticesinde duruma anında müdahale ederek yargı süreci sonuçlanana kadar ilgili kişiye görevden uzaklaştırdı” diye konuştu.

Yakışanı yaptı

DİSK Genel İş Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı, daha önce yaptıkları açıklamayı hatırlatarak, “Sendika olarak Bornova’da yaşayan yurttaşlara karşı sorumluluğumuz, çalışan, çalışmayan her kesimi sahiplenmek gibi bir misyonumuz var. Mustafa Başkan da bizimle aynı doğrultuda. Çok değerli bir görüşme oldu. Teşekkür ediyoruz kendisine. Bunun durumun kabul edilemez olduğunu söyledi. Bornova yakışan bir mücadele sergiledi” dedi. 

Çok önemli bir adım atıldı

DİSK Genel İş Genel Sekreteri Şükret Sevgener ise şu ifadeleri kullandı: 

“AKP iktidarında bu görüntüleri fazlasıyla görmekteyiz. Genel İş Sendikamıza ait bir şube başkanımıza yönelik tehdidi, genel merkezimiz başta olmak üzere bütün şubelerimiz şiddetle kınıyor, kınadı. Fakat buradaki en önemli duyarlılığı Bornova Belediye Başkanımız Dr. Mustafa İduğ, özellikle yargı kararını verinceye kadar söz konusu tehdidi yapan kişiyi görevden uzaklaştırarak gösterdi ve bu süreçte çok önemli bir adım attı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Demokrasi yolculuğunda kadına şiddete her platformda hayır diyeceğiz. Bu konuda DİSK Genel İş Sendikası olarak çok önemli bir duvar oluşturacağız”