Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Bornova Belediye Meclisi Aralık Ayı birinci oturumu Başkan Mustafa İduğ yönetiminde gerçekleştirildi.

İZBAŞ'IN SERMAYESİ ARTIRILDI
Bornova Belediyesi  iştiraki İzmir İlçe Belediyeleri Turizm Gıda Org. Reklam Yayıncılık Yemek Akaryakıt İnş. San. Tic. AŞ'nin (İZBAŞ) olağanüstü toplantıyla aldığı 6 milyon 500 TL sermaye artırma kararı Plan ve Bütçe Komisyonundan oyçokluğu ile geçerek, meclise geldi. İlgili gündem maddesi mecliste de oyçokluğu ile kabul edildi.

AVRUPA DİPLOMASİ ÖDÜLÜNE ADIM ADIM
Bornova Belediye Meclisi, Bornova Belediyesi'nin aldığı Avrupa Ödülü'nün ikinci aşaması olan Avrupa Diplomasi ödülüne başvuru ve süreçteki işlemleri yürütmek için Başkan Mustafa İduğ'a yetki verdi.

"DOĞANLAR MAHALLESİNDE YIKIM ŞU AN YAPILABİLİR DEĞİL"

Meclisin kapanış konuşmasını yapan Başkan İduğ, bir önceki mecliste gündeme gelen Doğanlar Mahallesi'nde yaşanan, suç oranının fazla olduğu iddia edilen ve kaçak yapıların yer aldığı kaydedilen bölgeye yönelik açıklamada bulunarak, "Oradaki toplam parsel sayısı 94, bunun üzerinde yapı olan kısmı 70. Yapılar içinde 8 tanesi için biz yıkım kararı alarak yıktık. Emniyetin ısrarla üzerinde durduğu parsel sayısı 44. Ben oraya bürokrat arkadaşlarımla giderek, yapıları gördüm. Tek odalı yerde 5 çocuklu hüküm giymiş kadınlar ya da erkeklerin aileleri yaşıyor. Bu alanda yapı belgesi alan da var, 25-26 tane tapu 2017 yıllarında alınmış. Beni de rahatsız eden bir konu, yıkıp, geçip, yeşillendirmek en doğrusu ama o halkın yaşadığı ortamda bu kararları almak çok kolay değil. Hepsini aynı anda yapmak gerekiyor. Metrukleri yıktık. Orada karakol yapılarak uyuşturucu satışı ve suçu önlemek için sizlerden bir öneri geldi. Kontrollerin artırılması önerildi. Yıkımla ilgilin konu şu an yapılabilir değil, derin yoksulluğun hat safhada olduğunu kendi gözlerimle gördüm. Bu konu asayişin konusu ama belediye olarak biz oradaki incelemeyi yaptık" dedi.