Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’un göreve gelmeden verdiği ilk sözlerden olan Çamdibi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nda inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.  Temel ve su yalıtım çalışmaları biten havuzun bölgede yaşayan çocukların ilk sıradaki isteği olduğunu hatırlatan Başkan İduğ, “Pandemi nedeniyle bir yıl ertelediğimiz havuzun yapım çalışmasına başladık. Amacımız; İnşaatı bir yıl içinde bitirmek ve çocuklarımızın koronavirüs salgının sona ermesi ile birlikte sağlıklı bir şekilde bu havuzu kullanmaları” diye konuştu.  

4.100 metrekarelik alanda

Çamdibi Gaziosmanpaşa Mahallesi 5499/1 Sokak’ta bodrum, zemin ve birinci kat olmak üzere toplam 3 kat olarak inşa edilecek Kapalı Yüzme Havuzu’nun temel çalışmaları başladı. Havuz, 2.300 metre kapalı, 1.800 metre açık alan olmak üzere toplam 4.100 metre-karelik alanda bölge halkının kullanımına sunulacak. 850 metrekare alana sahip bodrum katında teknik servis mekanları ve mekanik odalar olacak. 1.150 metrekare alana sahip zemin katında danışma, fuaye, idari Ofisler, yarı olimpik havuz, soyunma odaları, antrenör odası, ilkyardım odası, kadın, erkek ve engelli tuvaletleri yer alacak. 520 metrekarelik birinci katta ise spor salonu, kafeterya, izleyici terası, 100 kişilik seyirci alanı ve yine tuvaletler yer alacak.

Havuz sayısı artıyor

Bornova Belediyesi’nin Işıkkent Muhammet Yıldız Spor Tesisleri içinde açık ve kapalı olmak üzere iki yarı olimpik yüzme havuzu bulunuyor. 2019 yılı Ekim ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaki Buz Sporları Salonu’nun yanında temeli atılan kapalı yüzme havuzu da tamamlanma aşamasına geldi.