Koronavirüs salgınıyla mücadele önlemleri kapsamında Zoom uygulaması üzerinden online olarak düzenlenecek olan etkinliklerle farklı yaş gruplarından minik öğrenciler yarıyıl tatili boyunca bir yandan öğrenirken bir yandan da eğlenme fırsatı yakalayacak. 29 Ocak tarihinde saat 17.00’de başlayacak olan ve Erdem Kılıç’ın yürütücülüğünü yapacağı resim atölyesi ile 5 yaş üzeri minikler hayallerini resim kağıdına dökmeyi öğrenecekler. 1 Şubat’ta yine Erdem Kılıç’ın moderatörlüğünde düzenlenecek olan kodlama atölyesinde 7-10 yaş grubundaki öğrencilere dijital dünyanın kapılarını aralamaları için gereken temel yazılım bilgisi aktarılacak.

Büyümek isteyen minikler için “Keşke Büyük Olsam” atölyesi

9-12 yaş grubundaki miniklere kent kültürü hakkında detaylı bilgilerin aktarılacağı ve eğitimci-yazar Feray Ünal’ın katılımıyla düzenlenecek olan “Şehrimizi Tanıyalım” söyleşisi 3 Şubat Çarşamba günü saat 17.30’da gerçekleştirilecek. 5 Şubat Cuma günü saat 12.00’de düzenlenecek olan el sanatları atölyesi ile 6-10 yaş grubundaki miniklere el sanatlarının temelleri öğretilecek.

6 Şubat cumartesi günü saat 15.00’te başlayacak olan ve 9-14 yaş grubundaki çocuklarla aileleri arasındaki iletişimin güçlendirilmesi için izlenmesi gereken yolların değerlendirileceği “Keşke Büyük Olsam!” başlıklı atölyede eğitimci-yazar Ayşegül Yargı konuşmacı olarak yer alacak. 10 Şubat Çarşamba günü saat 17.30’da düzenlenecek olan “Masallar ve Hayal Dünyamız” başlıklı etkinlikte çocuk yazarı Mavisel Yener 7-10 yaş grubundaki çocukların masallar aracılığıyla yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmeleri amaçlanıyor. 11 Şubat Perşembe günü saat 17.30’da 9 yaş ve üzeri çocuklara yönelik gerçekleştirilecek olan “Müziğin Şifası” başlıklı etkinlik ile atölye serisi son bulacak.