Bornova’da hayata geçirilecek yeni proje ile ilçede yaşayanların istek, öneri ve şikayetleri yeni başlayacak sistem aracılığıyla alınarak, belediye ile doğrudan iletişime geçmesi sağlanacak.  Belediyeye bağlı müdürlükler de hizmet organizasyonunu içinde yer alacak. Vatandaşlardan gelen talepler, belediyenin ana hizmet binasında yer alan başvuru masasından, 7/24 çağrı merkezinden, gezici ekiplerden, sosyal medya kanallar üzerinden , web, mail, dilekçe ve yasal kanallar gibi yollardan kayıt altına almak. Sistem sayesinde sorunlara en geç 48 saat içinde çözüm bularak, vatandaşlara geri bildirim yapılacak. 

“Profesyonel sistemlere ihtiyaç var”

Toplantıda konuşma yapan Bornova Belediye Başkan İduğ, Bornovalılara daha kaliteli bir yaşam sağlamak için görevde olduklarını belirterek, projenin öneminden bahsetti. Başkan İduğ, “Belediyemizde 31 müdürlük ve 2050 çalışanımız var. 450 bin civarında insana hizmet ediyoruz. Giderek büyüyen bir ilçeyiz. Bunun için de profesyonel sistemlere ihtiyacımız var. Bizde bunun için başka belediyelere giderek incelemelerde bulunduk. Bunun sonucu olarakta önemli bir çalışmaya imza atıyoruz”diye konuştu.  

Türkiye’de bazı belediyelerde uygulanan sistemin Bornova’da da sorunların hızlı çözülmesinde büyük rol oynayacağını da belirten İduğ, “Her belediyede farklı isimle hizmet veren proje için bizde en yakın zamanda bir isim belirleyeceğiz. Şimdiden herkese hayırlı olmasını diliyorum”dedi.