Aktif bir pazaryeri yaratma hedefi ile yola çıkan Bornova Belediyesi, “Özkanlar Yeni Bornova Pazarı”, “İkinci El Araç Pazarı”, “Bit Pazarı” ve “Sosyete Pazarı”nın ardından “Antika Pazarı”nı da aynı yerde hizmete açtı.

Çevre Yolu Bornova Viyadükleri altında yer alan pazaryerinin açılışı CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Necef Antik A.Ş.Kurucusu Erdal Dikmen, Bornova Belediyesi Başkan Yardımcıları ile çok sayıda davetli ve vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. 


 12 bin 219 metrekare alanda yer alan Özkanlar Yeni Bornova Pazarı’nın aktif bir pazaryeri olması istediklerini dile getiren Başkan İduğ, Antika Pazarı ile bu alanın haftanın 4 günü 5 farklı pazara ev sahipliği yapacağını söyledi. Antika Pazar’ı ile İzmir’in en büyük eksiklerinden birini tamamladıklarını ifade eden Başkan Mustafa İduğ, “Her ayın son Pazar günü antika severler ve koleksiyonerleri burada misafir edeceğiz. Bu Pazar ile Trabzon, Malatya, Samsun, Ankara ve İstanbul gibi Türkiye’nin birçok yerinden gelen sektör oyuncularını,  önemli antika alıcı ve satıcılarını Bornova’da buluşturmuş oluyoruz” dedi.  

EKSPERTİZ YAPILACAK

Vatandaşların evlerinde bulunan antikalarının değerlerini bu pazara getirerek öğrenebileceğini de ifade eden Başkan İduğ, “Vatandaşlarımız ellerinde bulunan fakat değerini bilemediği eşyaları bu pazara getirerek ekspertiz yaptırabilecek. Ayrıca bu pazara gelen vatandaşlarımız sadece satın alma değil, ellerinde bulunan antikaları da yetkililere göstererek satabilecekler” diyerek bilgi verdi. 

SERTEL’DEN BAŞKAN İDUĞ’A TEŞEKKÜR

Açılışta yaptığı konuşmada Başkan Mustafa İduğ’un göreve geldiği günden bu yana Türkiye’ye örnek olan çalışmalar yaptığını söyleyen CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, “Antika Pazarları dünyanın gelişmiş ülkelerinde var olan merkezler. Artık bunları ülkemizde de görmeye başlıyoruz. Bu pazar sadece İzmir’in değil Türkiye’nin merkezlerinden biri haline gelecek. Yani iş turizmi açısından çok önemli bir gelişme. Bunu Bornovamıza kazandıran Başkan Mustafa İduğ’a teşekkür ederim” diye konuştu. 

40 yıldır antika dünyasında faaliyet gösteren bir firma olduklarını belirten Necef Antik A.Ş.Kurucusu Erdal Dikmen ise, Bornova Belediyesi ile işbirliği yapmaktan guru duyduklarını dile getirerek, “Antikaların sanatsal değerlerini ortaya çıkarmak ve bunları ekonomiye kazandırmak istiyoruz. Türkiye’nin birçok yerinden katılımcıların yer aldığı bu özel antika pazarı için de Başkan Mustafa İduğ’a teşekkür ederiz” dedi.