AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Bilal Doğan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, İzmir’in en şeffaf belediyesi olacaklarını, basın mensuplarının rahat çalışması için tam donanımlı çalışma ofisi kuracaklarını söyledi. Doğan “ dileyen belediye muhabirleri buradan haberlerini servis edebilecek,  çalışmalarımızı, bütün harcamalarımızı anında öğrenebilecekler”  dedi.

Yıllardır İzmir basınıyla yakın ilişkiler içinde olduğunu, kendisinin de aynı zamanda ulusal bir gazetede köşe yazarlığı yaptığını belirten AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Bilal Doğan, açıklamasında şunları söyledi “  Ülkemizde, gazetecilere sosyal ve ekonomik haklar sağlaуan ve Türk basınında bir dönüm noktası kabul edilen 212 saуılı basın kanunu 10 Ocak 1961’de kabul edildi.  O tarih   “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaya başlandı.  Ben de ulusal bir gazetede haftanın belli günlerinde köşe yazarlığı yapıyorum. Siyasi hayatım boyunca da gazetecilerle hep yakın ilişkiler içinde bulundum, bütün sorunlarını önceliklerini, çalışma koşullarını en yakından bilen biriyim.

Milletimiz bize Karabağlar Belediye Başkanlığını layık görürse ilkelerimden biriside şeffaf belediyecilik olacaktır. Şeffaf olmanın en doğru yolu da basın mensuplarının bilgi kaynaklarına rahatça ulaşımı sağlamaktır.  Bunun için basın mensuplarının rahat çalışması için tam donanımlı çalışma ofisi kuracağım. Gazeteciler Karabağlar Belediyesi’ne geldiklerinde kendi çalışma ofislerinde oldukları kadar rahat, güvenli ve hızlı biçimde haberlerini üretip servis edebilecekler.  Bilgiye ulaşma da asla bir sorun yaşamayacaklar. “ şeklinde konuştu.

BASIN YEREL YÖNETİCİLERİN GÖZÜDÜR KULAĞIDIR
Yerel yönetimlerin, yerel basına sahip çıkması gerektiğini belirten AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Bilal Doğan,  gerek yazlı, gerek görsel ve sosyal medyanın yerel yönetimlerce desteklenmesi gerektiğini de belirterek “  İzmir’de bu konuda gerekli duyarlılığın oluşmadığını düşünüyorum.  Gazetelerimiz, televizyonlarımız, radyolarımız, internet haber sitelerimizin çalışma koşullarını çok iyi biliyorum.   Gözümüz, kulağımız, sesimiz olan medyayla uyum içinde çalışan bir belediye başkanı olmayı hedefliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.