Roma döneminde  M.S. II.yy’da İmrapator Adrian tarafından inşa ettirilen Anadolu’nun en görkemli yapısı olan Kızıl Avlu’ya geniş bir alan oluşturmak üzere Bergama Çayı (Selinos) üzerine yapılan iki tonozlu alt yapı (su tünelleri) Kozak Çevre Yolu’nun yapılması ile birlikte hasar görme ve yıkılma tehlikesinden kurtulmuş olacak.

BAŞKAN KOŞTU; “BERGAMA’YI DÜNYA MARKASI YAPAN TARİHİ ESERLERİMİZİ KORUYACAĞIZ”
Göreve geldiği ilk günden Bergama’nın makus talihini değiştirmek üzere vizyon projelerin hazırlığına başlayan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ, bölge milletvekilleri, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile tüm bakanların ve Ak Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin desteğini alan Belediye Başkanı Hakan Koştu, Bergama’yı hak ettiği konuma getirmek için gece-gündüz demeden çalışmaya devam ediyor. Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projesi ile Kozak Çevre Yolu Projesi’nin bir birini tamamlayacağına dikkat çeken Belediye Başkanı Koştu, “Kozak Çevre Yolu’muzun yapılması Bergama’mızı dünya markası yapan tarihi eserlerimizin hasar görmesini önleyecek. Tarihi mahallelerimizin tam ortasından geçen ve halen ağır tonajlı araçların sıklıkla kullandığı şehiriçi yolumuz kamyon ve tır trafiğine kapacak” dedi.

BAŞKAN KOŞTU, MÜJDEYİ OKÇULAR VE GÖBELLER’DE VERDİ
Kozak Çevre Yolu’nun 2021 yatırım programına alınması için Ankara’da temaslara devam ettiğini açıklayan Başkan Koştu, “Çevre yolumuzun proje çizimleri tamamlanmak üzere. 2021 yatırım programına alınmasını sağlayıp, yine 2021 yılı içerisinde inşaatının başlanması için çalışıyoruz. İlk etapta Bergama çevresinden başlamak üzere çevre yolu inşaatının Kozak ve hatta Ayvalık güzergahına kadar yapımının devam etmesini sağlayacağız. 31 Mart Yerel Seçimleri’nde bu çevre yolunun yapılması için vatandaşlarımıza verdiğimiz sözü yerine getireceğiz” dedi. Okçular ve Göbeller Mahalleleri’nde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Koştu’nun bu müjdesi ilçede heyecan ile karşılandı. Başkan Koştu; “Kozak Çevre Yolu Projemiz, Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projemizin de tamamlayıcı olacak” dedi.