Çamlı Park'ın tamamlanması işinin de dahil olduğu Bergama Millet Bahçesi Projesi'ne önce itiraz eden ardından yapımını durdurmak için mahkeme hazırlığı yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne Bergama'daki tepki giderek artıyor.
Esnaf mağdur olacak propagandası üzerinden Bergama'ya yapılacak 90 milyon lira değerindeki dev yatırımı önlemek isteyen çevreler, Başkan Koştu'nun "Esnafı mağdur etmeyeceğim. Esnafımıza da yer göstereceğim" açıklamasını duymazdan geliyor.  Başkan Koştu, "İzmir Büyükşehir Belediyesi, projeyi mahkemeye götürerek, bir anlamda esnaf için Fuat Olugan Parkı'nda yapacağımız işyerlerinin yapımını da önleyecek. Gelin mahkeme işinden vazgeçin. Hem esnaf mağdur olacak diyorlar, hem esnaf için yapacağımız işyerlerini nasıl önleriz derdine giriyorlar" dedi.

BAŞKAN KOŞTU; “BİZİM ÖNCELİĞİMİZ ARASINDA SOSYAL YAŞAM DA VAR”
Bazı çevreler ve vatandaşların 'Park yerine fabrika yap' diye söylediklerine işaret eden Başkan Koştu, “Fabrika yapmak belediye olarak bizim asli görevlerimiz arasında değil. Ama yerel yönetim olarak istihdam için lokomotif olabiliriz. Şuan bunu da zaten yapıyoruz. Serbest Bölge ile, İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile, doluluk oranı hemen hemen yüzde yüze ulaşan Bergama Organize Sanayi Bölgesi ile istihdamın artması için gece gündüz uğraş veriyoruz" dedi.

VATANDAŞDA MİLLET BAHÇESİNİ İSTİYOR
Bergama’da sosyal yaşam alanlarının yeterli olmayışından şikayetçi olan vatandaşlar da Çamlı Parkı'nda içerisine dahil edildiği Millet Bahçesi Projesi’nin biran önce yapılması istiyor.
Olcay Aydın (Esnaf) : Burası artık iyice eskidi. Bergama’nın yeniliğe ihtiyacı var. Millet Bahçesi Bergama'ya nefes aldıracak. İnsanların rahatça gezip oturabileceği yer olacak.  Yeni yapılacak dükkanlar iki katlı olursa daha iyi olacak. Biz millet olarak biraz gösterişi severiz. Kaymakam Kemalbey Caddesi'nde park yeri sorunu var. Millet Bahçesi'nin altına yapılacak otoparka araçlarımızı koyabileceğiz.
Kapılı Spor Salonu önüne kurulan lunaparktan buradaki halk zaten şikayetçi idi. Zaten stadyumda çok eskidi. Stadyumda işyerleri de elverişsiz hale geldi. Biz esnaf olarak Hakan Başkana çok teşekkür ederiz. Esnafı koruyor, kolluyor. Eminiz ki; bizleri açıkta bırakmayacak. Çok fazla asılsız haberler yapılıyor.  Sözde bazı kişiler bizleri savunmak için mahkemeye gidiyor. Ama ne olduğunu onlar bile bilmiyor. En doğru bilgi Bergama Belediyesi ve Hakan Koştu’dur.

Vedat Dayanıklı (Büfe işletmecisi) : Şimdi tabiki de çok güzel olacak Bergama’nın buna ihtiyacı var. Bergama için iyi düşünülmüş bir proje. Umarım bir an önce olur.  Çocuklarımla rahat gezeyim. Başkandan tek isteğim esnaf mağdur edilmeden projenin tamamlanması. Bergama'ya betonlaşma değil de, böyle yeşil alan olmasını istiyorum.