Bergama Kültür Merkezi'nde (BerKM) yapılan toplantı Mart ayı toplantısına ait tutanakların okunması ve ibrası ile başladı. Daha sonra Asil ve Yedek Divan Kâtibi, Meclis 1. ve 2. Başkanvekili, İhtisas Komisyonları ve Encümen üye seçimleri gerçekleştirildi.

HEKİM GALENOS'UN ÇEVİRİSİ YAPILAN KİTABI VE HAYATININ ANLATILDIĞI KİTAP MECLİS ÜYELERİNE SUNULDU

Bergama Belediyesi ile Erciyes Üniversitesi akademisyenleri Doç. Dr. Özcan Akdağ, Doç. Dr. Osman Bayder işbirliği ile çevirisi yapılan Bergamalı Hekim Galenos’un ‘Tıp Ekolleri Erdemli Tabip Filozof Olmalı’ eseri ile Doç. Dr. Özcan Akdağ tarafından kaleme alınan Galenos’un hayatının anlatıldığı ‘Tabip Filozof Bergamalı Galenos’ adlı kitap, toplantı öncesi meclis üyelerine sunuldu. Her iki kitabın bir yıl süren çalışma ardından tamamlandığını ve basımlarının gerçekleştirildiğini söyleyen Belediye Başkanı Hakan Koştu, "Tüm Dünya'nın tanıdığı Hekim Galenos'un doğduğu toprak olan Bergama'mızda böylesi bir çalışmayı kütüphanelerimize kazandırmış olmaktan dolayı çok sevinçliyiz. Her iki kitap için yoğun bir çalışma yapan başta hocalarımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Daha sonra meclis gündemi seçimler bölümüne geçildi. Kanun gereği gizli olarak yapılan oylama sonucunda Divan Katibi Asil Üyeliğine Ayşegül Altuğ, Mesut Cihan Öztürk, yedek üyeliğine Serkan Bölükoğlu, Sercan Akman seçildi. Meclis 1. Başkanvekilliği'ne Aşkın Uyar 2. Başkanvekilliğine Cüneyt Umutlu, Encümen üyeliğine Yusuf Burcu, Mesut Cihan Öztürk ve Sercan Akman seçildi. İhtisas komisyonları için gerçekleştirilen seçimlerin ardından başkanlıktan ve  komisyonlardan gelen evraklar görüşülerek karara bağlandı.

2020 YILI FAALİYET RAPORU ONAYLANDI

2020 yılı faaliyet raporunun sunulduğu meclis oturumunda, Faaliyet Raporu üzerinde görüşmeler gerçekleştirildi. Ardından 2020 yılı faaliyet raporu oylandı. Rapor oy çokluğu ile kabul edildi.Dilek ve temennilerin ardından Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın 5 Mayıs 2021 tarihinde yapılmasının oy birliği ile kabul edilmesinin ardından toplantı son buldu.