Bergama Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı, meclis üyelerinin oy birliği ile aldığı kararla, İdlib’te hain saldırı sonucu şehit düşen askerlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Belediye Başkanı Hakan Koştu, şehit askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar diledi. Daha sonra Şubat Ayı Meclis Toplantısı’na ait tutanakların okunması ve oylamasına geçildi. Ardından başkanlıktan ve belediye birimlerinden gelen maddeler görüşüldü.

Mart Ayı Olağan Meclisi’nin en önemli maddesi çeyrek asırdır Bergama’da konuşulan ve bugüne kadar bir hayal olmaktan öteye gitmeyen 14 Eylül Stadyumu’nun taşınması maddesi oldu. Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun 31 Mart Yerel Seçimleri’nde halka sözünü verdiği proje için Belediye Meclisi bugün tarihi günlerinden birisini yaşadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bergama’ya yaptığı ziyaretleri ardından ivme kazanan Bergama’nın vizyon projesi Şehir Stadyumu’nun taşınıp, yerine Millet Bahçesi yapılması gerçek oluyor. Stadyumun belediyeye devri için gerekli iş ve işlemleri kapsayan karar mecliste oy çokluğu ile alındı.

BAŞKAN KOŞTU; “SEÇİMLERDE SÖZ VERDİK VE BAŞLIYORUZ”

Şehir stadyumunun taşınıp yerine Millet Bahçesi yapılacağını söyleyen Başkan Koştu; “25 yıldır bekleyen, çeyrek asırdır ilçemizde konuşulan projeye başlamak bize nasip oldu. Halkımıza verdiğimiz bu önemli sözü yerine getirmek için atmış olduğumuz tarihi adımın heyecanını yaşıyoruz. İlçemizin en önemli, en değerli noktası olan stadyumun yerine geliştireceğimiz proje herkese hitap edecek. Esnafımız asla mağdur edilmeden vatandaşımızın memnuniyetinin gözetileceği bir projeyi hayata geçireceğiz. Hedefimiz yapıldıktan sonra üzerinde memnuniyetsizliğin olduğu, olumsuzlukları ile gündeme gelen diğer projeler gibi bir projeye asla imza atmamak” dedi.