Toplu İş Sözleşmesi henüz yapılamayan Bakırçay şirketi bünyesinde çalışan  KHK'lılar dahil 312 işçi de Belediyenin diğer şirketi Beta ve kadrolu işçiler gibi gıda yardımı aldı.

BAŞKAN YARDIMCISI UYAR, “ÇALIŞAN, ÜRETEN VE BİRTAKIM YÖNLENDİRMELERE KAPILMAYAN HER ÇALIŞANIMIZIN YANINDAYIZ”
Yardım dağıtımında konuşan Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Aşkın Uyar, bir takım kişilerin yönlendirmesine kapılmadan çalışan üreten ve verilen görevi hakkaniyet içerisinde yapan her çalışanın yanında olduklarına dikkat çekti. Başkan Yardımcısı Uyar, “Koronavirüs salgını dolayısıyla zorlu bir süreçten geçiyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığı için belediye olarak aldığımız tedbirlerimizi çalışanlarımız vasıtasıyla yürütüyoruz. Alın teri döken, çalışan ve emek veren her birisine çok teşekkür ediyorum. Beta şirketimiz ve Kadrolu işçiler için yılbaşında yaptığımız toplu iş sözleşmesiyle imkanlarımız ölçüsünde çalışanlarımızın sosyal hakları ve maaşlarında artışlar sağlamıştık. Bakırçay şirketimiz ve KHK’lı olarak çalışan işçilerimiz için ise geçmişten gelen sıkıntılar nedeniyle henüz sözleşme yapamadık. Ancak onları da Ramazan Bayramı öncesi sevindirmek için Belediye-İş sendikamızla yaptığımız görüşmeler neticesinde gıda yardımında bulunduk. Bu işçi kardeşlerimiz için de en kısa zamanda gerekeni yapacağız. Her birisine hayırlı olsun” dedi.

SENDİKA BAŞKANI ŞİMŞEK’TEN KOŞTU’YA TEŞEKKÜR
Gıda yardımına katılan Hizmet-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Gültekin Şimşek’te yaptığı konuşmasında Belediye Başkanı Hakan Koştu’ya teşekkür etti. Sendika Başkanı Gültekin Şimşek, “Sendika olarak Belediye Başkanımız Sayın Hakan Koytu’ya bu jestinden dolayı sendikamız ve işçi kardeşlerimiz adına çok teşekkür ediyorum. Emekten ve alın teri ile çalışan işçilerden yana tavır sergileyen ve yılbaşında yapmış olduğumuz toplu iş sözleşmesinde bunu gösteren sayın Başkan Koştu, iyi niyetle çalışan ve üreten her bir işçinin yanındadır ve işçi dostu bir tavır sergilemektedir” dedi.