İzmir Valiliği tarafından alınan karar ile kamu kurum ve kuruluşlarının tümüne girişte HES kodu sorulması yapılması önlemi ardından Bergama Belediyesi’nde de sistem uygulanmaya başladı. Hizmet almak için belediyeye gelen vatandaşlar ile belediye personeli artık HES kodu ile belediye binasına giriş yapabilecek. HES Kodu olmayan kişiler belediye binalarına alınmayacak. Bilgisayar üzerinden girişte anında yapılan sorgulama sonrası riskli durumda olduğu tespit edilen kişiler hakkında da gerekli işlemler yapılacak.

HES kodu nasıl alınır?

HES kodu, 'Hayat Eve Sığar' mobil uygulaması üzerinden 'HES kodu işlemleri' bölümüne girilerek alınabilecek. 'HES kodu işlemleri' bölümüne girildikten sonra 'HES kodu oluştur' butonuna tıklanacak ve kod kullanım süresi seçildikten sonra kod oluşturulacak.

HES kodu ayrıca SMS yöntemiyle de alınabiliyor. Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılarak 2023'e SMS olarak atılması gerekiyor. Paylaşım süresinin belirtilmemesi halinde kodun süresi 1 yıl ile sınırlandırılacak.