Yüksek atlama branşında yarışan Ali Berk, Macaristan’da yapılan U18 Yıldızlar Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda 4. olarak 11-17 Ekim tarihleri arasında Arjantin’de düzenlenecek olan 3. Gençlik Olimpiyatlarına katılmaya hak kazandı. Ali Berk Erol, Torbalı’dan ilk kez olimpiyat oyunlarına katılan sporcu olarak da tarihe geçti. Genç sporcu, Macaristan’ın Györ kentinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalyayı kıl payı kaçırdı. Yarışlarda; İngiliz sporcu 2.16’lık derecesi ile 1., Ukrayna 2.13 ile 2., Sırbistan ise 2.10 ile 3. Oldu. Sırbistanlı rakibi ile aynı yüksekliği atlayan Ali Berk Erol, derecesini 3.atlayışında elde ettiği için aynı dereceyi 2.atlayışta yapan Sırp rakibinin gerisinde kaldı. Buna rağmen Avrupa Şampiyonası’nda yarışan 30 sporcu arasından İlk 4’e girdiği için Arjantin’deki Gençlik Olimpiyatlarına katılma hakkını elde etti.

GELECEK VAAT EDİYOR
Antrenörü Gani Kıratlı ile birlikte yarışlara hazırlanan Ali Berk, geçtiğimiz Mayıs ayında Fas’ın Marakeş Kenti’nde yapılan Liselerarası Dünya Şampiyonası’nda üçüncülüğe ulaşmıştı. Ali Berk Erol, 52 atletten oluşan Türk Milli takımının gelecek vaat eden sporcularından biri olarak gösteriliyor. Torbalı’ya döner dönmez Arjantin’deki olimpiyat oyunlarına hazırlanmaya başlayan Erol, olimpiyatlardan da derece ile dönmek istediğini ifade etti.

BAŞKAN GÖRMEZ: “YETENEKLERİ KEŞFEDİYORUZ”
Torbalı Belediyesi Spor Okulları’ndan yetişen bir sporcunun Avrupa’da yapılan şampiyondan derece ile dönmesinin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Torbalı’mızda yaşayan genç yeteneklerdeki potansiyeli keşfedip onları doğru kanallara aktarıyoruz. Kültür Sanat Ve Spor Okullarımızda binlerce çocuk ve gencimizi yetenekleri doğrultusunda geleceğe hazırlıyoruz. Keşfettiğimiz bu yeteneklerin yurt dışındaki yarışmalardan önemli dereceler ile dönmesi bize mutluluk veriyor. Yüksek atlama branşında çok önemli dereceler elde eden Ali Berk Erol, şimdi de Arjantin’deki olimpiyatlarda yarışacak. Torbalı’dan bir gencimizin sayılı sporcuya nasip olan milli formayı giyip farklı ülkelerdeki yarışmalarda ay yıldızı temsil ediyor olması bizim için büyük bir gurur kaynağıdır. Kendisine 11-17 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan olimpiyat oyunlarında başarılar diliyorum” dedi.