Ege Tiyatrolar Birliği tarafından Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen “Özdemir Nutku Tiyatro Ödülleri” töreninde Özdemir Nutku Yılın Yapımı ödülü “Saatleri Ayarlama Enstitüsü” adlı oyuna, Özdemir Nutku Yılın Özgün Müziği ödülü “Saatleri Ayarlama Enstitüsü” oyunu için hazırlanan eserle Gökay Kaçanoğlu ve Sedat Utku Güçoğlu’na, Özdemir Nutku Yılın Yardımcı Kadın Oyuncusu ödülü ise “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” adlı oyunda gösterdiği performansıyla Esra Tarhan’a verildi. Tören’de BBŞT oyuncuları ilgi odağı oldu.

BBŞT hazırladığı repertuarla tiyatroseverlerin ilgisini kazanırken diğer yandan da her yaştan Bornovalıya tiyatro eğitimi vermeye devam ediyor. BBŞT’de tiyatro eğitimi alan çocuk, genç ve yetişkin kursiyerler 8 aylık çalışmanın ardından sahneye çıkıyor. Bu yıl BBŞT 30. Yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Tiyatro Büyükpark’ta Kursiyer Oyunları Festivali” kapsamında 11 kursiyer grubu oyunlarını sahneledi.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, BBŞT’nin başarılarıyla gurur duyduklarını belirterek, “BBŞT 30 yıldır başarılı işler yapıyor, Bornova’nın adını duyuruyor. Yerel yönetimler olarak tiyatroyu desteklemenin çok önemli bir sorumluluk olduğunu dile getiren Başkan İduğ, “Biz Bornova Belediyesi olarak tiyatroya destek olmak için elimizden gelen desteği veriyoruz. Bunun için de BBŞT’yi daha fazla kişiye tanıtmayı, kursiyer sayılarımızı arttırmayı hedefliyoruz” dedi.