Halil İbrahim GÜLER- GÜNDEME BAKIŞ- Bayraklı Belediye Başkanı seçilen Serdar Sandal, mazbatasını aldıktan sonra belediye binasında görevi teslim aldı.  Belediye binası bahçesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün büstüne çelenk koyan Sandal, meclis toplantı odasında açıklamalarda bulundu. Toplantıya; CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, İYİ Parti Bayraklı İlçe Başkanı Erdinç Çobanoğlu, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

REKORLAR ÜSTÜNE REKORLAR KIRACAĞIZ 
Sandal, “Siyasal propaganda dönemimizde hizmet etmeye geliyoruz dedik.  Bizim için vatandaşın kimliği, inancı, siyasi inancı çok önemi yok. Bütün arkadaşlarımızın böyle bilmesini istiyoruz. AKP, MHP’ye oy veren arkadaşlarımıza sesleniyorum. Biz gönül kapınızı araladık. Gönüllerinizi açık tutun biz gönüllerinize gireceğiz. Rekorlar üzerine rekorlar kıracağız. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun net bir talimatı vardı herkesi kucaklayıp kimseyi ötekileştirmeyin, 7/24 çalışın dedi. Yani şunu diyor; makam odanızda korumalarınızla, vatandaşı aşağılayarak, vatandaşı ötekileştirerek, vatandaşa hor bakarak bu siyasal süreci götürmeyin. Vatandaşa hizmet edin” ifadelerini kullandı ” dedi.   

İŞİNİ YAPMAYAN BEDELİNİ ÖDER 
Vatandaşla iç içe olacağını sorunları bizzat kendisinin soracağını kaydeden Sandal, “İzmir’de seçim dönemi boyunca da dediğimiz gibi kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız onların ekmeklerini büyüteceğiz. Görevini yapıyorsa başımız üstünde yeri var, yapmıyorsa bunun da bir bedeli var. Sürekli bütün hizmetleri vatandaşı ziyaret ederek bizzat ben soracağız. İşi yerinde kontrol edeceğiz. Bütün çalışan arkadaşlarımıza diyorum ki, vatandaşlarımıza davranışınız benim davranışımdır. Vatandaş bundan rahatsız olursa, herkes üzülecek. Varsa kapalı kapılarımız hepsini kaldıracağız. Yeni bir anlayış olacak. Hesap vereceğiz, bugünün yarının geçmişin hesabını vereceğiz. Hep beraber olacağız. Vatandaşımızın aldığımız kaynakları savurmayacağız eğer savurursa biliniz ki karşısında beni bulacak” diye konuştu.  

VATANDAŞIN HER KURUŞUNUN HESABINI SORMAYAN…. 
“Vatandaşın her kuruşunun hakkını sormayan Serdar Sandal namerttir” diyen Sandal, “Dünya kenti bir Bayraklı olacak. Açıklık, yoksullukla mücadele edeceğiz. Bu kentte kimse yatağa aç girmeyecek.   Bu kente yatağa aç giren eğitim masrafları yüzünden okuyamayan birisi olursa o koltuk bana ve meclis üyelerine haram olsun. Yeni bir anlayışla her beraber çalışacağız. Vatandaşa hizmet edeceğiz. Amirimiz vatandaş olacak. Vatandaş bilecek ki belediye gittiğinde oradaki amirin müdürüyüm. Nokta. Bunu sistematik hale getireceğiz. Bu kent; Karşıyaka’nın Bornova’nın Konak’ın gölgesinden çıkacak. Biz Bayraklıyız yeni bir kent inşa edip bunu dünyaya duyuracağız” dedi.

HALKI DÜŞÜNEN BİR BAŞKAN OLACAK 
CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, “Zor bir süreçten geçtik. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 90 yıllık bir geçmişi bulunuyor. Bu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası ve eseridir. Hizmet etmeye geldik, hizmet etmeye devam edeceğiz. Görevler geçidir ama CHP her zaman kalıcıdır. Kim ki CHP’nin üstünde görürse asla unutmasın ki bir hiçtir…  Gazi Mustafa Atatürk’ün eseri sahip çıkmakta bütün yurttaşlarımıza düşüyor. Belediyeler hizmet yeridir, Sayın Serdar Sandal,  Bayraklımıza yeni çehre, yeni bir hizmet, yeni bir dönüşüm getireceğini inanıyorum. Sokağı düşünün halkı düşünen bütün bürotlarıyla çalışacağına inanıyorum. Kendisini her alanda ispat etmiş, kimlik politikasını ön plana çıkarmadan, ülke ve toprak politikasını öne çıkarmış partiye emek vermiş bir insan. Daha çok yol alacağız daha çok başaracağız. Kimse bu yolumuzdan bizi çeviremeyecek” diye konuştu.  

İŞİN ZOR TARAFI ŞİMDİ BAŞLIYOR 
İYİ Parti Bayraklı İlçe Başkanı Erdinç Çobanoğlu ise, “Cumhuriyet değerlerine vatan, millet sevdalısı yolunda olan bütün arkadaşlarımızla 40 günlük bir çalışma gerçekleştirdik. Bence işin kolay tarafı bitti zor tarafı başladı. Zor tarafı Bayraklı halkına bir şeyler verebilmektir. İnşallah bunu da Serdar Sandal Başkanımızla çözeceğiz” dedi.