Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- Bayraklı Belediyesi’nin aralık ayı birinci olağan meclis toplantısı Başkan Serdar Sandal yönetiminde gerçekleşti. Dilek ve temenni bölümünde AK Partili meclis üyesi Emre Demir söz olarak Başkan Sandal’a eleştirilerde bulundu. İzmir depreminin genel hayata etkili afet olduğuna dair kararı okudu. AK Partili Demir, yapılan sokak röportajını mecliste dinleterek, “vatandaş sizi tanımıyor. Bayraklı vatandaşı sizi tanımıyor. Afet konusunda bir yıl boyunca yaptığınız açıklamalarla algı oluşturdunuz” dedi.

AKRABALARINIZIN OYUNU ALACAĞIM

Demir’e yanıt veren Başkan Sandal, “Siyaset toplumsal sorunları çözme işidir. Ama siyaset yaparken de minicik Alicengiz oyunlarıyla siyaseti dizayn etme işi de tam olarak size aittir. Orada kendi medya kuruşlarınıza kendi seçmeninizle götürüp dağıttınız. Biz orada konuşan arkadaşların ses tonundan neyin kimin ne söyleyebileceğini anlayabilecek kabiliyetteyiz. Belki gazlanıyorsunuz bilmiyorum ki ama 2024 seçimlerinde en kıymetli ağabeyin gelsin burada aday olsun. Bu kadar düzeysiz bir eleştiri olamaz. Ben yüzde 55 oy aldım. Gelsin aday olsun yüzde 70-75 mi ne ise onu göreceksin. Bu konuda size fayda gelmez. Siz ne derseniz deyin ben bu gerçekleri Bayraklılı vatandaşlarımıza anlatırım. Göreceksin Akrabalarının yüzde 80’ninin oyunu alacağım” dedi.

BU HAD BİLME DURUMU 

 Sandal, “Bizim sokaklarda turistik gezi yaptığımıza dair bir iddia var. Bu gerçekten had bilmemekle bir durum. Çünkü ben o geziye belediye bürokratlarımla gidiyorum. Başkan yardımcıları bilmiyorum. Her şeyi karşı tarafa söylemek siyasal eleştiri değil” diye konuştu. 

YAZIDAN KİMSENİN HABERİ YOKTU

AK Partili Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın yayınladığı İzmir depreminin genel hayata etkili afet yazısını hatırlatan Sandal, "Bir diğer konu deprem meselesi… Biz elimizde geldiğince uyumlu çalışmaya çalışıyoruz. Bize kamu kurum ve kuruluşlarından kamu yararı göz edecek bir iş olduğunda kurumun kim olduğuna bakmazsızın destek veriyoruz. Sen depremde bir şey yapmadın dersen ben cevap vereyim. Buna gerek yok. Bu yazıya biz bir milletvekilimizin yaptığı sonrası gördük. Sizin geçtiğimiz süreçte bu konuyla ilgili açıklama yaptınız ama bir böyle bir yazıdan bahsetmediniz. Bu yazıdan kimsenin haberi yoktu.”

HASETİ ÇOK İYİ BİLİYORSUNUZ

Sandal’ın sözleri üzerine söz alan AK Partili Meclis üyesi Özgür Hızal, “Bu ilçenin belediye başkanı olduğunuzu bazı zamanlar unutuyorsunuz. Ben o gün tane tane anlatmıştım. Afet bölgesi ile bu yazıda belirtilen genel hayata etkili alan bölgesi farklı tanımlardır. Sayın başkan yüzde 55 oyu vatandaşa hizmet verin diye verildi. Mecliste hava atasınız diye verilmedi. Siz hamaseti çok iyi biliyorsunuz. Bunun üzerinden bir yıla yakın süredir Bayraklı’da hamaset yaptınız. Bu yazıya ulaşamıyorsanız, Bayraklı Belediyesi’nde ciddi bir kamusal sorun var demektir. ” dedi.

BU YAZI KURUM İÇİ BİR YAZIŞMA

Sandal “Siz neden bir yıldır ulaşamadınız. Ya da şimdiye kadar neden bunu açıklamadınız. Yazı ile ilgili bir bilgi notu geldi. Yazı kurum içi bir yazışma. Genel afet bölgesi işi… Kararı kim alıyor? Rize’de ‘Cumhurbaşkanımız afet bölgesi kararını kabineden alacağız’dedi” diye konuştu. 

SİZE DERS VERMEKTEN YORULDUM

Bunun üzerine Hızal, "Yalan söylüyorsunuz. Hamaset yapıyorsunuz. Çevre ve Şehircilik il müdürlüğünden ders alın Ben size ders vermekten yoruldum. Siz okuduğunuzu da anlamıyorsunuz” dedi.

SİZ HADDİNİZİ AŞMISINIZ

Sandal, "Dersi siz alın. Siyasal iktidar olarak siz alın. 20 yıldır getirdiğiniz durum ortada. Siz bana ders veremezsiniz. Siz sadece haddinizi aşmışınız. Ben sizin gibi çok adam okuttum. Keşke okuttuğum bir çocuğun elinden tutsaydınız” dedi.

Daha sonra CHP’li Gamzegül Çamur söz aldı. Çamur’un konuşması sırasında  tartışma yeniden başlayınca Başkan Sandal Meclis’i sonlandırdı.