GÜNDEME BAKIŞ- Bayraklı Belediyesi Eylül ayı ikinci meclis oturumu Belediye Başkanı Serdar Sandal önderliğinde gerçekleşti. Bayraklı Belediyesi, kardeş belediye olunan Tunceli ili, Nazımiye Belediyesi’ne 1 adet kamyonet ve 1 adet otomobil, kardeş belediye olunan Balıkesir ili, Balya Belediyesi’ne 1 adet kamyonet, kardeş belediye olunan Zonguldak ili, Alaplı Gümeli Belediyesi’ne 1 adet kamyonet,  kardeş Belediye olunan Tunceli ili, Ovacık Belediyesi’ne 1 adet otomobili ücretsiz olarak hibe etmek için Meclis’e sunulan madde ilgili komisyonlara havale edildi.
Mecliste konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Pandemi süreci aslında ilk tedbirler aldığımız günün biraz üstünde seyrediyor diye bilgiler alıyoruz. Bu toplantılarda da biraz dikkat etmekte fayda var.  Artık etrafımızdan çok fazla duymaya başladık. Gerekmedikçe toplantıları uzatmamaya dikkat edersek iyi ederiz. İlk ciddiyetten biraz gevşek bakıyoruz. Bir adamdan yüzlere adama bulaşabiliyor. Bu hayati bir mesele. Biraz daha dikkatli olmakta fayda var” dedi.

AKTAŞ: ARAÇ HİBE EDECEK BELEDİYE BİZ DEĞİLİZ
AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş ise yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:
“Maalesef ki kurban bayramı sonrası vaka sayılarında artış var ama yine de çok şükür diğer ülkelere göre iyi gidiyoruz. Şimdi herkesin çevresinde korona vakası var. 4 tane aracın hibesine dair önerge getirildi. Bir ay önceki mecliste de belediye bünyesinde çalıştırmak üzerine bir madde getirilmişti. Şimdi borçlardan sıyrılmaya çalışan bir belediyenin böyle yapması ne kadar mantıklı. Bir yönden bir buçuk sene önce araçları geriye verdik derken sonra geriye aldık. Buna rağmen bu kadar araca ihtiyacım var derken 4 tane araç hibe ediliyor. Belediyemiz olduğu durum itibariyle hibe edecek bir duruma sahip değil. Belediyenin borcu 300 milyona yaklaşmış. Araç hibe edecek belediye biz değiliz. Bunu büyükşehir belediyeleri yapabilir. Bizim gibi küçük belediye hibe etmemeli. Zaten bizim ihtiyacımız var. Bizim artı hibe almamız lazım. Siyasi amaçla söylemiyorum ama elimizde olanı çıkarmaya çalışıyoruz. Verilecek araçlar belediyenin ihtiyaçlarını karşılasın diye mi veriyor yoksa başka belediyenin başına bela olsun diye mi veriliyor? Bu 4 aracın hibe edilmesine dair önerge komisyonlardan bu yönde ilerlesin. İkinci olarak başkanlığınız  yaklaşık bir buçuk senelik görev süresi geçti. Defalarca dile getirdik. BAYBEL ve Bayraklı A.Ş’nin borçlarının ne durumda olduğunun harcama gelir gider tablosunun bize verilmesini istiyoruz. Getireceğiz dendi ama bize bir şey gelmedi. Hazır şu an burada arkadaşlarımız varken rica ediyorum bize bu bilgileri versinler.”

SANDAL: BİZİM 300 MİLYONA YAKIN BORCUMUZ YOK
Aktaş’a cevap veren Sandal, “Araç ihalesi ile ilgili biz geldiğimiz gün müdürlerimize tahsil edilen özel araçları kaldırdık. Geri de getirmedik. Farklı alanlardaki araç kısıtlamalarını gerekli ölçüde yaptık. Geri kalan mesele bizim toplum olarak yardımsever bir topum olarak yapmamız gereken şeydir. Bu ölçekte meseleye bakmak lazım. Hükümetten çok farklı düşünmüyoruz. Suriye’de bizi hiç ilgilendirmeyen meseleye milyarlarca para aktarabiliyoruz. Ama meseleye biz bu yönden bakmıyoruz. Söz konusu belediyelerin de ihtiyaçları var. Bizde atıl duran araçlarımızı vermeyi görev biliyoruz. Bizimle kardeş olmak isteye bütün belediyelere kapımız açık. Zamanında AK Partili bir belediye ile kardeş belediye olmak istedik, kabul etmediler. Şirket borçları ile ilgili doğru söylüyorsunuz bende atlanmışım özür diliyorum. Bu borçların bilgilerini hazırlayıp verelim. Şirketlerin kamu borçları dışındaki borçları minimum seviyede. Bizim 300 milyona yakın borcumuz yok. Bayraklı Belediyesi’nin mali disiplininin birçok kamu kurum ve kuruluşa örnek olması gerekiyor. Bu kentin kriz ve pandemi süreci dahil olmak üzere geçmiş dönemle kıyaslayınca durum ortada. Biz bu bütçeyi hem Bayraklı Belediyesi’yle hem de iş adamlarıyla hallettik. Eğer bu kentte bir rant varsa kamu menfaatini gözeterek yapıyoruz. İlle de bütçemizi harcamaya gerek yok. Çayını şekerini alamayan şirketler varken kredi borcumuzun 60 milyonun yakınını ödedik. Biz gelirken kapıda hacizler varken biz birçok borcu şimdi kapattık. Bayraklı Belediyesi bu anlamda örnek olma yolunda devam edecek” ifadelerini kullandı.