Türkiye İş Kurumu ile yapılan protokolle bünyesinde İŞKUR masası kurarak, ilçenin en büyük sorunlarının başında gelen işsizliğe sosyal belediyecilik anlayışıyla çözüm üretmeye çalışan Bayraklı Belediyesi, bu alandaki çalışmalarıyla İzmir'de aynı kulvardaki tüm belediyeleri geride bıraktı.

Bayraklı Belediyesi İstihdam Ofisi, son 5 ayda 148 kişiyi işe yerleştirirken, çeşitli firmaların 2 bin 516 iş fırsatına da yüzlerce işsiz yönlendirdi. İŞKUR hizmeti veren 18 belediye içinde aktif çalışmalarıyla birinci olan ve eleman arayan firmalarla görüşmelerini artıran Bayraklı Belediyesi, son 5 ayda 788 de yeni iş başvurusu aldı. Bu kapsamda toplam CV sayısı 32 bin 227'ye çıktı.

İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM 'MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ' OLACAK
Seçim döneminden bu yana işsizlikle mücadeleyi öncelikli projelerden biri olarak ele aldıklarını vurgulayan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "İlçemizde çeşitli noktalarda kuracağımız mesleki eğitim merkezlerimizle nitelikli eleman yetiştirerek, iş arayan yurttaşlarımızın iş bulmalarını kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Bu merkezlerde eğitimlerini tamamlayan vatandaşlarımızın eğitim aldıkları sektörlerde istihdamını sağlayacağız. Bayraklı, işsizliğin çok yoğun olduğu ilçelerden biri. Ancak biz bunu insanların kaderi olmaktan çıkarmak istiyoruz. Projelerimizle, girişimlerimizle, çalışmalarımızla ilçemizde işsizliği en aza indirmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız" dedi.