Göreve geldiği günden beri projeleri ve yaptığı hizmetler ile Bayındır’a büyük bir ivme kazandıran Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, ilçe için gece gündüz demeden çalışıyor. Başkan Demirezen, "Bayındırımızın güzelliklerini ortaya çıkarmak için, hemşerilerimizin ilmek ilmek işlediği her yerin mis gibi olduğu Turan Mahallemizin Nergis ve Kuru Çiçek Festivalinde Bayındırımızın güzelliklerine ortak olmayı bekliyoruz" dedi.  

FESTİVAL PROGRAMI

 “Bayındır Her Mevsim Çiçek Gibi” sloganıyla, bu sene ilk kez düzenlenecek Bayındır Turan Mahallesi Nergis ve Kuru Çiçek Festivali Turan Mahallesi meydanında gerçekleşecek ve saat 12.00’de başlayacak. En iyi stant yarışması, halk oyunları gösterisi ve çeşitli etkinliklerin de yapılacağı festival saat 17.30’da sahne alacak Pop sanatçısı Hande Ünsal’ın konseri ile son bulacak.

NERGİS ÇİÇEĞİ YETİŞTİRİLİYOR!

Bayındır merkeze 4 km uzaklıkta bulunan Turan Mahallesi’nde kokusuyla İstanbul, Anakara ve İzmir'de yoğun rağbet gören nergis çiçeği yetiştiriliyor. Yaklaşık 100 yıllık bir geçmişi olan nergis üretimi Turan’da bugün yaklaşık 20 aile tarafından yapılıyor. Kokusu ve dayanıklılığı ile dikkat çeken Turan Nergisi, bu özellikleri ile diğer bölgelerde yetişen nergislerden ayrılıy  Bayındır merkeze 4 km uzaklıkta bulunan Turan Mahallesi’nde kokusuyla İstanbul, Anakara ve İzmir'de yoğun rağbet gören nergis çiçeği yetiştiriliyor. Yaklaşık 100 yıllık bir geçmişi olan nergis üretimi Turan’da bugün yaklaşık 20 aile tarafından yapılıyor. Kokusu ve dayanıklılığı ile dikkat çeken Turan Nergisi, bu özellikleri ile diğer bölgelerde yetişen nergislerden ayrılıyor.   Turan Mahallesi’ndeki bir diğer üretim de kuru çiçek. Çiçek tanziminde kullanılmak üzere doğadan toplanan ve bazen de özel olarak yetiştirilen 20-25 çeşit bitki demetler halinde kurutulup değişik renklerde boyanarak farklı sektörlerde kullanılmak pazarlanıyor.