Tahsin Yazıcı Mahallesi’ndeki Kadın Hakları Parkı’nda gerçekleştirilen toplu açılış törenine, Başkan Selvitopu ve eşi Fügen Selvitopu’nun yanı sıra, İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Hasan Özkoparan, Kadın Haklarını Koruma Derneği İzmir Şube Başkanı Engin Demir, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, meclis üyeleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.


Konuşmasına, Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremde yaşamını yitirenleri anarak başlayan Başkan Selvitopu, yaralılara da acil şifalar diledi. Karabağlar Belediyesi olarak afetlere hazırlığı çok önemsediklerini vurgulayan Başkan Selvitopu, “O nedenle AKUT’un Türkiye’deki en büyük yerleşkesini, geçen günlerde Karabağlar’da açtık. Böyle merkezlerin ne kadar değerli olduğu, bu tür olaylarda daha iyi anlaşılıyor” dedi.

SAĞLIKLI DÖNÜŞÜM!
Afet sonrası arama kurtarma çalışmaları kadar, öncesinde de bu olaylara hazırlıklı olunması gerektiğini belirten Başkan Selvitopu, “Bu nedenle Karabağlar’ın sağlıklı bir şekilde dönüşmesi, geleceğe hazır olması için çalışıyoruz. Kentsel dönüşüm konusunda devlet kurumlarıyla birlikte hareket ederek, çözüm üretmeye çalışıyoruz. Osman Aksüner ve Aşık Veysel’le Aydın mahallelerinin bir bölümünü içeren 110 hektarla ilgili planları yaptık ve onay için bakanlığa gönderdik. Gelecek onayın ardından yine oralarda yaşayan vatandaşlarımızla paylaşarak, bunları uygulayacağız” diye konuştu.
Başkan Selvitopu, kentin modern bir görünüme kavuşturulması çalışmalarında bazen ufak tefek sorunlar yaşandığını belirterek, şu örneği verdi:
“Yaklaşık 2 bin hektarlık alanla ilgili bir imar plan revizyonu yaptık. Yargı, birkaç plan notuyla ilgili karar verdi. Süreç devam etmesine karşın bu ufak sorun abartılarak kamuoyuna yansıtıldı. Biz hukuksal sürece her zaman saygılı olduk ve olmaya da devam edeceğiz. İmar planlarıyla ilgili herhangi bir sorun yoktur.”

BÜTÇE SIKINTISI
Türkiye’deki bir çok yerel yönetim gibi Karabağlar Belediyesi’nin de bütçe sıkıntısı yaşadığını bildiren Başkan Selvitopu, “Devletten Karabağlar Belediyesi’ne gelen pay 2018 yılında 112 milyon liraydı. Geçen yıl ise 118 milyon lira. Ancak elimize geçen yıl 96 milyon lira geçti. Bu rakam 500 bin nüfuslu bir ilçe için çok yetersiz. Yerel yönetimlerin bütçe sorunları süratle giderilmelidir” dedi.
Başkan Selvitopu, uyguladıkları tasarruf önlemleriyle hizmetleri aksatmamaya ve çalışanların maaşlarını istikrarlı şekilde ödemeye devam ettiklerine dikkat çekerek, “Bütçe olanaklarını zorluyoruz. Evet bizim borcumuz var ancak devlete. Çalışanlara piyasaya borcumuz yok çok şükür. Herkes bilsin ki, Karabağlar hizmet alanları, binalarıyla, parklarıyla her gün zenginleşiyor. Biz fakir fukaranın 5 kuruşunun hesabını yapmaya, onların hakkını hiç kimseye yedirmemeye kararlıyız. Bu görevler bize emanet veriliyor. Meclis üyelerimizle birlikte bu emaneti en iyi şekilde taşımaya devam edeceğiz” diye konuştu.

GÖÇEBE ÜNİVERSİTE OLMAZ!
Uzundere’deki 80 hektarlık alanın tamamının üniversiteye ayrılması yönünde bir kez daha çağrı yapan Başkan Selvitopu, “Üniversite ciddi bir iştir. Kampüs, laboratuvar ve bir çok yatırım gerekir. Bunun için gerekli alan ayrılmalıdır. Göçebe üniversite olmaz. 38 hektar üniversiteye tahsis edildi. Ancak bu 80 hektarın 42 hektarına neden konut yapılmak istendiğini anlayabilmiş değiliz. Sebebi kamuoyuna açıklanmalıdır” dedi.


Kibar Pazaryeri, Tahsin Yazıcı Kültür Merkezi, Marangozluk Eğitim Merkezi, Nasrettin Hoca Heykeli, Limontepe Semt Merkezi gibi projelerle ilgili bilgi de veren Başkan Selvitopu, her mahalleye eşit ve aynı standartta hizmet götürdüklerini vurguladı. Semt merkezlerini tüm mahallelere yayacaklarını anımsatarak, “Günlük yaşamlarında kadınlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


Konuşmaların ardından açılışı yapılan parkların bulunduğu Esenlik Mahallesi’nin Muhtarı Zakir Çin, Günaltay Mahallesi’nin Muhtarı Sakine Özdem ve Tahsin Yazıcı Mahallesi’nin Muhtarı Selim Arı, Başkan Selvitopu’na çiçek vererek teşekkür etti. Başkan Selvitopu, Kadın Hakları Parkı’ndan sonra Ant ve Devlet Demiryolları parklarını da gezerek yurttaşlarla söyleşti, anı fotoğrafı çektirdi.

BAŞTAN SONA YENİLENDİLER!
Toplu açılışı yapılan üç parkın büyüklüğü 11 bin metrekareyi buluyor. Tahsin Yazıcı Mahallesi’ndeki Kadın Hakları Parkı 6 bin 500 metrekare alanı kapsıyor. İçinde çocuklara yönelik oyun alanları, kuru ve süs havuzları, tamamen doğal çimle oluşturulmuş sosyal etkinlik alanı, yetişkinlerin spor yapabilecekleri bölümler, koşu yolu ve basketbol sahası bulunan parkın, yeşil alanları da arttırıldı. 


Esenlik Mahallesi’nde bulunan Ant Parkı toplam 1500 metrekare alana sahip, Parka çocuk oyun alanları da eklendi. Parkta ayrıca yeşil alanlar, dinlenme ve oturma alanları, şelale, kuru havuzlar yer alıyor. 

Devlet Demiryolları Parkı da Günaltay Mahallesi’nde bulunuyor. Toplam 3 bin metrekare alana sahip parkta yeşil alanlar, çocuk oyun alanları, yetişkinler için spor alanları, kuru havuz ve oturma alanları yer alıyor.