GÜNDEME BAKIŞ - Menemen Belediye Meclisi’nin yaptığı seçimde Başkanvekili seçilen CHP’li Deniz Karakurt ilk meclis toplantısını yönetti. Menemen Belediye Meclisi Aralık ayı olağan birinci oturumu Belediye Başkanvekili Deniz Karakurt’un idaresinde gerçekleşti.  Karakurt yeni sürece dair önemli mesajlar verdi.

HANGİ KARARLAR ALINDI?
İstifa nedeniyle boş kalan 2 Encümen Üyeliği’ne CHP’li Özgül Metin ve CHP’li Çağlar Gülez seçildi.  Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliğine CHP’li İhsan Perçin seçildi. Engelsiz Menemen Komisyonu Üyeliğine CHP’li Düzgün Küçük seçildi. Deniz Karakurt’un başkanvekili seçilmesi nedeniyle Hukuk Komisyonunda boş kalan komisyon üyeliğine CHP’li Nursel Katipoğlu seçildi.  Belediyenin yüzde 99 hissesinin olduğu Meta- Su A.Ş’nin Yönetim Kurulu’nda belediyeyi temsil etmek üzere Başkanvekili Karakurt’a yetki verildi. Belediyenin yüzde 100 hisse sahibi olduğu Menaş A.Ş’nin Yönetim Kurulu’nda belediyeyi temsil etmek üzere Başkanvekili Karakurt’a yetki verildi.

‘KAPIM HERKESE AÇIK’
Meclis toplantısı başlangıcında konuşan Başkanvekili Karakurt, “Olağanüstü bir dönem geçirdik, hepimiz yıprandık. Umuyorum bundan sonra katılımcı, barış içerisinde bir süreci hep birlikte yönetiriz. Ben bugüne kadar meslek hayatımda da aile yaşantımda da ayrıcalık yapmadım. Hep birlikte olacağımıza inanıyorum.  Kapım herkese açık. Bu geçici bir görev, 3 gün ben 5 gün başkası olur. Önemli olan Menemen için iyi şeyler yapmak. Öneri ve eleştirilerinizi iletmenizi rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘MECLİS DIŞINDA DA BİR ARAYA GELELİM’
AK Parti’nin imar komisyonu üyeleri ile ilgili gelen eleştirilere yanıt veren Başkanvekili Karakurt, “Görev yaptığımız 18 ay boyunca imar komisyonu çok iyi çalıştı. Komisyondaki tüm meclis üyelerimiz özveriyle tarafsız bir şekilde çalıştılar. Bundan sonra meclis dışında da sık sık bir araya gelelim. Birlikte değerlendirelim” dedi.

‘BU KOLTUKLAR KİMSENİN DEĞİL’
AK Parti’nin ‘söz hakkı’ eleştirilerine cevap veren Karakurt, “Burası kimsenin değil, bu koltuklar kimsenin değil. Buradaki 31 meclis üyesi arkadaşımızın 31’inin de eşit söz hakkı var. Ben hukukçuyum bu konuda adil olacağıma inanın. Yaptığınız her eleştiri bize katkı olacaktır. Konuşmaların saygı çerçevesinde olacağını inanıyorum” diye konuştu.

‘ENERJİMİZİ MENEMEN’E HARCAYALIM’
Mecliste genel siyasete ilişkin karşılıklı konuşmaların olması üzerine Karakurt, “Menemenimizin çok fazla sorunu var.  Menemen’in hizmete o kadar ihtiyacı var ki. Lütfen meclis içindeki enerjimizi Menemen’e harcayalım. Enerjimizi genel siyasete harcamayalım. Vatandaş da üzülmesin, ‘Bizim sorunumuz var ama genel politika yapıyorlar’ demesin. Katılımcı ve demokratik bir yerel yönetim nasıl olur biz gösterelim” diye konuştu. 

‘MAAŞ KONUSU KISA SÜREDE ÇÖZÜLECEK’
Maaşlar konusunun kısa sürede çözüleceğini dile getiren Karakurt, “En büyük hassasiyetlerimden biri; emek en yüce değerdir. Maaşlarla ilgili ödemelerin bazıları yapıldı, yapılmaya da devam edecek” ifadelerini kullandı.

‘BANKAMATİKLERİN TESPİTLERİNİ YAPIYORUZ’
Karakurt ayrıca, belediyedeki bankamatik personellerle ilgili, “Bankamatiklerin tespitlerini yapıyoruz” dedi.

PAZARYERİ AÇIKLAMASI
Pazaryeri konusuyla ilgili gelen soruların ardından açıklama yapan Karakurt, “Pazaryeri konusu en hassas olduğum konudur. Burayı müteahhitle değil de kendi imkanlarımızla nasıl yapabiliriz diye düşünüyorum. Bunu belki kendi imkanlarımızla belki Büyükşehir’in imkanlarıyla en kısa zamanda çözeceğiz” dedi.