Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i ziyaret etti. Şahin ve TBB heyetini, Başkan Tunç Soyer ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe karşıladı. Ziyaretinde Şahin'e; Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Birol Ekici, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Özcan Yıldırım, Türkiye Belediyeler Birliği Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Nuraydın Arıkan, Gaziantep Bilişim A.Ş. Genel Müdürü Mete Deniz de eşlik etti.

YEREL YÖNETİMLERİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ
Beşincisi düzenlenen “Pandemi Sonrası Bölgesel Kalkınma Toplantıları”nın son derece verimli geçtiğini ifade eden Fatma Şahin, yerel yönetimlerin önemine dikkat çekerek, “Karşılıklı işbirliğine devam ederiz umarım. Yerel diplomasi önemli. Biz işimizi yapalım. Yerel yönetimler dünyada çok güçleniyor” diye konuştu.

SAKİN ŞEHİR HEDEFİNİ PAYLAŞTI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de hayatın akmaya devam ettiğini belirterek, “Bizim görevlerimiz sorumluluklarımız devam ediyor ama bu yeni normal denilen durumda nasıl bir yol izleyeceğiz. Birbirimizi duyup dinleyerek o yolları bulacağız” dedi.
İzmir'i dünyanın ilk Cittaslow Metropolü (Sakin şehir) yapma hedefinden de bahseden Soyer, şunları söyledi: “Bizim şu sıralar başka bir heyecanımız var. İzmir'i ilk Cittaslow Metropolü yapmak için uğraşıyoruz. Metropoller buna üye olamıyor. Sadece nüfusu 50 binin altında olan kentler yer alabiliyor. Ama ben 3 yıldır metropollerin de üye olabilmesi için çabalıyorum. Sonunda İzmir'i üye yapacağımızı umuyorum. Kabul görürse İzmir, dünyanın ilk Sakin Şehir'i olacak.”