GÜNDEME BAKIŞ ÖZEL HABER  -  Başbakan Binali Yıldırım, dün (Salı) Karabağlar’da yaptığı konuşmada, “Demokrasi Üniversitesi kampüsunu Karabağlar’da yapacağız. Ayrıca yine Karabağlar’da 450 dönüm alanda millet bahçesi kuracağız” diyerek iki müjde verdi.

Karabağlar Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Selvitopu, Demokrasi Üniversitesi’nin Karabağlar’a gelmesi için belediye olarak öncülük ettiklerini belirterek, “Ancak burada ilginç bir durum var. Üniversitenin yapılacağı yer TOKİ konutları (Yaşar Kemal Mahallesi) ile Uzundere Köyü arasında kalan 870 bin metrekarelik kamu arazisi. Üniversite yapıyoruz deyip perdeleme yapıyorlar alanın yaklaşık 400 bin metrekarelik bölümünü imara açıyorlar. Biz bu alanının (belli bölümünü) belediye hizmet alanı (şantiye) olarak istedik. Büyükşehir bir bölümün mezarlık alanı olarak talep etti. Bizim şantiye alanımız Buca’da. Yarın bana Buca’dan çık dediklerinde ne olacak? Burası mezarlık alanı (200 dönüm) diğer alanı da belediye hizmet alanı (135 dönüm). Bunu biliyorlar. 1/5 binlik planlarda belediyeye ayırdığımız alanı üniversite alanı yapıyorlar, diğer tarafı imara açıyorlar. Kime verecekleri belli değil. Burada bir hesap var. TOKİ bize sordu. Bizim de görüşümüzü bildirdik. Bunun doğru olmadığını ifade ettik” dedi.

MUHALEFET BELEDİYESİYİZ DİYE…
CHP’li Selvitopu, kamuoyunda 870 bin metrekarelik alanın tamamının üniversite için ayrılmış gibi algı yaratıldığını öne sürerek sözlerine şöyle devam etti: “Orada konut alanı yapıyoruz demiyor’ başbakan. 870 bin metrekare alanı Üniversiteye ayırmış gibi açıklama yapıyor. Aslında alan Karabağlar ve Büyükşehir Belediyesi’nin istediği alan. 5 bin ölçekli planlar Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylandı. Ama şimdi TOKİ’ye devrildiği için kurnazlık yapılıyor. TOKİ’nin plan yapma yetkisi var. Belediye devre dışı kalıyor. Sürekli yaptıkları belediyeleri devre dışı bırakmak. Çünkü biz muhalefet belediyesiyiz. Burası üniversite alanı olsun diyen biziz. Karabağlar belediyesi buna öncülük ettik. İstediğimiz alanı belediye hizmet alanı (şantiye) ve mezarlık, diğer alanın ise üniversiteye ayrılmasını istedik. Bunun tam tersini yaptılar. Bizim istediğimiz alanı üniversiteye diğer alanı ise TOKİ’ye verdiler. İmara açtılar. Karabağlar’da başka kamu arazisi yok. Kamu arazileri de başka kuruma verilirken yerelin görüşü alınması lazım. İhtiyacın var mı, yok mu? Bizim ihtiyacımız var. Benim Temizlik İşleri Şantiyem Uzundere’de kentsel dönüşüm alanı içerisinde. Orayı taşımam lazım. Nereye taşıyacağım? Özellikle belediyenin hizmetlerinin aksaması için ellerinden geleni yapıyorlar. Karabağlar’da yeni konuta ihtiyacı yok. Bu yapılacak yeni konutlar ilçemizin dönüşümü engelliyor. Biz Karabağlar’daki mevcut dokunun yıkılıp yeniden yapılması için uğraşıyoruz. Konutlar yıkılınca yerlerine yenileri yapılacak. Ancak alternatif konut alanları çıkarsa buradaki konutlara rağbet olmaz. O zaman ilçenin gelişimini engellemiş olursunuz. Ama o alan üniversite ve belediye şantiyesi olursa bunun kente katkısı olur.



TAMAMI REKREASYON ALANI OLSUN!
Başbakan Yıldırım’ın bahsettiği ve millet bahçesi yapılacağını açıkladığı alanın 180 hektar olduğunu belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Başbakan 450 dönüm demiş. 45 hektar eder. O alan 180 hektar. Orada gizli bir hesap var. 45 hektara millet bahçesi denecek. Peki kalan ne olacak? Ona cevap vermeleri lazım. Biz bu alanın tamamının rekreasyon alanı olmasını istiyoruz. Bunlar perdeleme. Üniversite alanı diyor diğer tarafta imara açıyor. 450 dönüme millet bahçesi gerisi ne olacak? Ben belediye başkanı olduğum süreci bu işlerin peşini bırakmayacağım. Konut alanları bizde var. Bize şantiye alanı gerekiyor! İlla oraları birilerine verecekler. Kentin yerel yönetiminin ihtiyacı varken kalkıyorsun alanı TOKİ’ye veriyorsun. Yapacaksanız Karabağlar kaymakamlığı önündeki çukuru kapatın. Oranın ne olacağı belli değil. Devlet yatırım yapacaksa buyursun gitsin orayı yapsın. Karabağlar’a hükümete doğru dürüst hizmeti yok. Yaptıkları tek şey konut. O da Karabağlar’ın gelişmesini engelleyecek” dedi.