İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “kadın dostu kent” vizyonu doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi’nin kadın çalışanları için hayata geçirdiği Personel Geliştirme (PERGEL) projesi kapsamında çalışmalar sürdürülüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki kadın personelin mesleki ve kişisel gelişimi için hayata geçirilen PERGEL projesi ekibi ve belediyenin kadın çalışanlarının katıldığı kokteyl ve konser düzenlendi. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki (AASSM) gecede İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası sahne aldı.

“Bu proje aslında bir ülke hayali”
Etkinliğe katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu “Bu projeye destek verdiğiniz için hepinize minnettarım. Aslında projemiz daha yeni başlıyor; bunu bir milat kabul edelim. PERGEL dediğimiz proje aslında bir ülke hayali. Daha iyi bir Türkiye olsun, daha eşit ve özgür bir hayat yaşayalım. Kadınlar ve erkekler eşit olursa böyle bir hayat mümkün olabilir. Başkan Tunç Soyer göreve geldikten sonra değişim için kendi kurumumuzdan başlamalıyız dedik. Kadın dostu belediyeyiz, İzmir de kadın dostu bir şehir. PERGEL projesi kadınların kendi güçlerini fark etmeleri ve bunu ortaya koyması için geliştirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, İzmir’in kadın liderlerini yetiştirmek istiyoruz. O kadın liderler İzmir’den çıkarak Türkiye’ye örnek olsunlar” dedi.
 

“PERGEL sizinle büyüyecek”
Büyükşehir Belediyesi’nin kadın çalışanlarının PERGEL projesini daha da büyüteceklerine inandığını söyleyen Özuslu, “PERGEL sizinle büyüyecek, sizinle güçlenecek. Siz de PERGEL ile büyüyüp güçleneceksiniz. Sizin olmadığınız, destek vermediğiniz, katılmadığınız bu projenin bir adım daha ileri gitmesi mümkün değil. İşte bu yüzden çok önemlisiniz” ifadelerini kullandı.