Hayata geçirdikleri çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Tugay “Yoksulluk, açlık, çevre sorunları, altyapı sorunları, eğitim olanaklarının azlığı ve sağlık gibi alanlarda çözüm üretmek adına sessiz sedasız bir şeyler yaptık. Faaliyet raporunda bazıları yazmıyor. Mesela 0-3 üç yaş çocukların beslenmeleri ve gelişmeleriyle ilgili evde takip sağlayacağımız bir sistemi başlattık. Gerçekten neyi ne zaman yedirmesi gerektiğini, anne sütünü ne kadar emzirmesi gerektiğini, çocuklarının sağlıklı yetişip yetişmediğini, ne zaman aşı yaptırması gerektiğini bilmeyen insanlarımız var, amacımız ailelere bu konularda destek vererek sağlıklı nesiller yetişmesine katkı sağlayabilmek. Biz istiyoruz ki anneler kadınlar aynı zamanda çalışabilsin, sosyal hayata katılabilsin ama bunun için kreş gerekiyor. Bize ait anaokullarının ücretlerini sizlerle birlikte bu salonda 750 liradan 600 liraya düşürdük. 500 ya da 400 liraya da düşüreceğiz, beraber karar vereceğiz. Bir gün belki o çocukların tamamına ücretsiz kreş hizmeti vereceğiz, hayalimiz bu. Anaokullarımızın hepsini o Finlandiya sistemi olarak bilinen eğitim anlayışı doğrultusunda değişime tabi tuttuk. Çocukların ufkunu açacak atölyeler yapıyoruz. Bunun önemini o çocuklarımızın gelişimini gördükçe çok daha iyi anlayacağız” dedi. 

“CENTRAL PARK GİBİ…”
Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Bülent Ecevit Kültür Merkezi içerisinde Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği kurduklarını söyleyen Başkan Tugay, şöyle devam etti: “İki tane genç pırıl pırıl uzman diş hekimi arkadaşımız hem eğitim verecek hem tedavi yapacaklar. Yamanlar domatesi, çok üzerinde durmayabilirsiniz belki… Pahalı değil, çok kısa bir hasat dönemi var. Ama bizim kendimize ait, korumamız gereken bir değerimizdi ve bunu yaptık. Bu domatesin saf tohumunu bulduk, üç bin tane fide yetiştirdik ve köylülere dağıttık. Bu sene onların ürettiği domatesleri alacağız ve kime ulaştırabiliyorsak onlara dağıtacağız. Karşıyaka Spor Kulübü ile anlaşarak Karşıyaka Belediyespor’un içinde bir pilot basketbol takımı kurduk. Eğer geçen sene biz o takımı kurmasaydık, 16 - 18 yaşındaki o çocuklar bütün sezon boyunca kendilerini geliştiremeyecek, bu hale gelemeyecekti. Şimdi aralarında çok önemli takımlardan transfer teklifi alanlar var. Gondol Kafe’nin orada 84 araçlık bir açık otopark alanı yaptık. Arkasında yeşil alan oluşturduk. Akşam saatlerinde oraya gidip o çevredeki ailelerin ne kadar güzel zaman geçirdiğini görebilirsiniz. ‘Central Park gibi bir yer yapmışsınız buraya’ diyorlar. Bunu iddia etmiyorum ama bunlar bir duyguyla oluyor. ‘Biz bundan çok daha güzelini hak ediyoruz’ duygusuyla bu hizmetleri yapıyoruz.”
    

“İSRAF GÖRDÜĞÜM YERDE SESİMİ YÜKSELTTİM”
Karşıyaka Çarşı’yı kültürel değerlerini koruyarak yenilemek ve geleceğe taşımak istediklerini söyleyen Tugay “Çarşının taşlarını hemen yaparız ama biz olayı taş yapmak olarak görmüyoruz. Öyle bir şey yapalım ki Çarşı tarihinden gelen kültürel değerlerini korusun, orası sadece bir alışveriş alanı değil, insanların gidip içinde vakit geçirmek isteyeceği bir yer olsun, gecesi ayrı gündüzü ayrı güzel bir yere dönüşsün dedik. Bu hedefle çalışmaya devam ediyoruz, çalıştaylar yapıyoruz. Bir şey yapacaksak en iyisi olsun, yıllar boyunca yaşasın diyoruz. Bir buçuk megavatlık Güneş Tarlamız 15 - 20 gün sonra bitecek. Hem temiz enerji üreteceğiz hem de bir süre sonra belediyeyi elektrik parasından epey tasarruf edecek noktaya getireceğiz. Tesis tesis gezip tuvaletlerinde bozuk çeşme var mı diye baktım ben. Evimin çeşmeleriyle ilgilenmedim ama belediye çeşmeleriyle ilgilendim. İsraf gördüğüm her yerde sesimi yükselttim. Karşıyaka Belediyesi biz teslim aldığımızda sıkıntı yaşıyordu. 2,5 sene öncesinin borçlarını ödeyemiyordu. O tarihten öncesinin hepsini ödedik. Şu gün itibariyle vergi, sgk borcu hariç vadesi geçmiş piyasa borcumuz yok” diye konuştu. 

“SESSİZ ÇIĞLIKLARI DUYALIM”
Konuşmasında gerçek anlamda birlik olmanın önemine dikkat çeken Başkan Tugay, “Karşıyaka Belediye Meclis üyeleri olarak, hangi partiden olursanız olun sizler benim dava arkadaşlarımsınız. Bizim bir davamız var. Hem Karşıyaka için hem bu ülke için bir şeyleri değiştirmek adaletsizliklerin önüne geçmek zorundayız. Çok iyi işler başarılabilir. Milli birlik beraberliği lafta değil, gerçekten yaşadığımız zaman olur. Bu ülkenin, bu insanların her şeyin en iyisini hak ettiğine inanıyorum. Mükemmel işler kimsenin tek başına başaracağı şeyler değildir. Sesim kime ulaşıyorsa, siz de eğer katkıda bulunayım derseniz stat da yapılır, çarşı da düzelir, bütün altyapı sorunları da çözülür, yeter ki biz bunu isteyelim. Biraz o sessiz çığlıkları duyalım. Kimi zaman Roman mahallesinde kimi zaman dağdaki köyde kimi zaman şurada seyyar satış yapmaya çalışan insanların seslerini duyalım. Bunları duymaya, birlik olmaya gerçekten ihtiyacımız var. Bütün samimiyetimle yardım istiyorum. Benim partimdeki meclis üyelerimizden, başka partili meclis üyesi arkadaşlarımdan, bürokratlarımdan, belediye çalışanlarından bu yardımı talep ediyorum. Sadece çalışmak iyi şeyler yapmak istiyorum. Yardıma ihtiyacı olan insanlara yardım eli uzatalım, kimse haksızlığa uğramasın, birisinin canı acıdığında orada olalım istiyorum. Birlikte bunu başaracağımıza inanıyorum. Bizim faaliyetimiz insana değer vermek üzerineydi. İnsana, kentimize, ülkemize, dünyaya… Bundan sonra da öyle olacak” dedi.'