Başkan Tugay’ın kutlama mektubu bu hafta itibariyle ilçe genelindeki anaokulları, ilkokullar, ortaokullar, liseler ve özel eğitim kurumlarına ulaştırılmaya başlanacak. Mektup, okullarda görev yapan toplam 3 bin 200 öğretmen ve eğitmene tek tek teslim edilecek. 

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın mektubunda şu ifadeler yer alıyor:
“Değerli öğretmenim, yalnızca bireysel ve toplumsal yapımızı değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve dünyanın geleceğini de belirleyecek olan kuşakların yetişmesi, kuşkusuz siz öğretmenlerimiz sayesinde mümkündür. Büyük Önderimiz ve Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Öğretmenler; yeni nesli, Cumhuriyet’in fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır” sözünde somutlaşan bu idealle, ülkemizin aydınlanma yürüyüşünde iz bırakan öğretmenlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

Anne ve babalarımız kadar, belki de onlardan daha fazla, üstümüzde emeğiniz ve hakkınız vardır. Bugün başarıya ulaşan, yaşamı bilinç ve duyarlıkla kucaklayan herkeste ve toplumsal ilerlememizin her anında bıraktığınız izler, paha biçilemez değerdedir. Yine Büyük Atatürk’ün gösterdiği yolda, “Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesilleri, çağdaş, demokrat ve laik değerlerle donatarak yetiştirmeniz, her birinizi “Unutulmazlar” listesinin en ışıltılı sayfalarına yazdıracaktır.

Karşıyaka Belediyesi bilim, eğitim, kültür ve sanatı ön planda tutan bir yerel yönetim felsefesine sahiptir. Yalnızca kendi bünyesindeki çalışmalarla yetinmemekte, koşul ve olanaklarını sonuna dek zorlayarak, çabalarınıza destek olmaktadır. Kapılarımızın sizlere sonuna dek açık olduğunu, görüş ve önerilerinizden yararlanmaktan onur duyacağımızı anımsatmak isterim. Bu duygu ve düşüncelerle 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü kutluyor, değerli kişiliğinizde ailenize ve öğrencilerinize esenlikler ve başarılar diliyorum. Saygılarımla.”