GÜNDEME BAKIŞ- Meclis gündemine geçmeden önce 30 Ağustos vurgusu yapan Başkan Tugay pandemi uyarılarında bulundu. Belediye olarak önlemleri artırdıklarını belirten Tugay "Bugüne kadar ikisi güvenlik görevlisi üç personelimizde pozitif vaka yaşadık. Filyasyon ekiplerimizle gerekli bütün önlemleri aldık" diye konuştu. Başkan Tugay, Çankaya Belediyesi'nden gelen Hilal Baydar'ın yeni belediye başkan yardımcısı olduğu açıkları. Ertan Uzayır vekaleten Zabıta Müdürü, Halit Çelik Park ve Bahçeler Müdürü, Özcan Pamuk ise Fen İşleri Müdürlüğü'ne atandı.

KENT A.Ş. HAYIRSIZ EVLADIMIZ OLDU
Gündeme geçilmesi sonrası Kent A.Ş. bir 10 yıllığına bir arazi tahsisini içeren önergenin görüşülmesinde söz alan AK Partili Ahmet Uğur Baran "Kent A.Ş. belediyemizin ocağına incir ağacı dikecek. Kent A.Ş. Bizim hayırsız evladımız oldu. Ev verdik olmadı arazi verdik olmadı, ne yapsak olmadı. Son bir deneme yaptı ruhsatsız bir alkol satışına girişti. O da olmadı. Buna bir dur diyelim. Bu önergeyi gündemden çekelim. Kurtaracaksak çok ciddi kararlar almamız lazım. Kent A.Ş. bizi bir girdap gibi içine çekecek. Bu önergeyi geri çekelim" diye konuştu.

Baran'a yanıt veren Tugay "Geçmiş dönemden itibaren bazı sıkıntılar oldu. Gerçekten zorlu bir mücadele veriyor arkadaşlarımız. Zarar eden işletmelerin bazılarını kapattık. Yeni işletmeler açmak için çalışmalar devam ediyoruz. İşçi çıkarmadan çözmeye çalışıyoruz. İşçi çıkarmayacağız. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Hep beraber Kent A.Ş'yi düzlüğe çıkaracağız. Düzenli olarak yönetiminden haberimiz var. Alkol büfesi ile ilgili olarak. Gondol Kafe'nin alanı içerisinde olduğu düşünülerek açılmış o tesis. Ruhsat gerektiği öğrenilince kapatıldı. Orada sadece seyyar satıları etkiler. Normal esnafı etkileyecek bir durum yok" dedi.

'OPERATÖR HEKİM VARKEN NİYE AMELİYET YAPILMIYOR'
Dilek ve temennilerde sokak hayvanları ve belediye veterinerlik hizmetleriyle ilgili söz alan Adem Öztürk " Bizim belediyemizin 2 veteriner birimi var. Biri Örnekköy'de diğeri Tay Park'ta. Hayvan popülasyonu açısında ilk 10 ilçeye gireriz. Bazı yanlışlıklar var. Mavişehir'deki poliklinikte iki muayene odası operasyon ve bir oda daha var. Kaza geçirilen kediler burada geri çevriliyorlar. Büyükşehir'in tesisine yollanılıyor. Orada da akıbetini öğreniyoruz. Cevat Durak Döneminde bütün malzemeler alındı biliyoruz. Operatör veteriner varken ne için ameliyat yapılmıyor. Rabbimizin sessiz kullarına sahip çıkalım. Zübeyde Hanım'daki poliklinik gerçekten düzgün çalınıyor. Ama orada köpekler barınağı terk ettikleri oluyor. İnsanlara saldırdıkları da oluyor. Mavişehir'deki sokak köpekleri ve kedileri kendimiz ameliyat edelim. Ambulans alalım, nöbetçi hekim bırakalım. Başıboş dolaşan sokak köpekleri için de önlem alınsın istiyorum" diye konuştu.

'TAY PARK'A İLAVE YAPACAĞIZ'
Başkan  Tugay ise yanıt olarak "Gerçekten hayvansever bir topluluğuz Karşıyakalılar olarak. Her üç evden birinde bir hayvan besleniyor. Sokak hayvanları konusunda da duyarlıyız. Bizde daha etkin çalışıyoruz. Seçimden önce sokak hayvanlarının kontrolsüzce çoğalması çok ağır bir tablo getiriyor. Yavrular kazalarla ölüyor. İlk hedef kısırlaştırmada maksimum çaba göstermek istedik. Aşılama da içine dahildi. Tay Park'ın oradaki tesiste kediler Örnekköyde'de köpekler tedavi ediliyor. En önemli sorun kendi besledikleri hayvanları sokak hayvanı olarak baktırmak istiyorlar. Ekibimiz oldukça tecrübeli. Kazaya maruz kalan hiç bir hayvan geri çevrilmemiştir. Hafta sonu hizmet veremiyoruz. Tay Park'a ilave yapacağız. Kedi koğuşu da oluşturacağız. Yeni ameliyathane yapacağız. Ama biz bir ilçe belediyeyiz. Sadece evcil değil vahşi hayvanları da tedavi ediyoruz. Sahipli hayvanlarla ilgilenmek istemiyorlar. Maalesef Karşıyaka'ya geceleri hayvan bırakılıyor. Bu bütün Türkiye'nin problemi. Taşra da çok bakımsız hayvanlar var. Karşıyaka'da hayvanların aç kaldıklarını düşünmüyorum. Yüzlerce kedi evi yaptık. Atık mobilyalardan yaptık. Hayırsever insanlardan mamalar alıyoruz. Yüzlerce suluk koyduk. Köpekleri zaten oldukça kontrol altına aldık. Kısırlaştırmamış çok az hayvan var. Röntgen makinemiz yok, ama onu da alacağız. Özel yapı şartları var, ek binayla birlikte onu da gerçekleştireceğiz. Şikayetleri çok dikkatli inceliyorum. Şu ana kadar bariz bir hata görmedim" diye konuştu.