Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, törende yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “30 Ağustos deyince aklıma bir tek kelime geliyor; onur. Ulusların tarihinde acıyla yaşanmış ve hüzünle hatırlanan günler vardır. 15 Mayıs 1919’da İzmir’in düşman tarafınca işgali gibi… Ve ulusların tarihinde zaferle yaşanmış ve onurla hatırlanan günler vardır; 30 Ağustos ve 9 Eylül gibi… Türkiye Cumhuriyeti, bu büyük zaferin, yani 30 Ağustos’un ve onun onurunun üzerine inşa edilmiş olan bir vatandır. İşgal sonrasında Türk halkını esir alan, değerlerine hakaret eden, tecavüz eden, insanlarımızı vahşice öldüren gözü dönmüş işgalcilere ulusumuzun attığı bir tokattır 30 Ağustos. Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yurtsever ruhu etrafında birleşmiş on binlerce, yüz binlerce vatan evladının tüm dünyaya ‘Bu vatan bizim ve bağımsızlığımıza uzanan her eli kırar atarız’ diye haykırışıdır 30 Ağustos. Böyle günler, yüce Önder’in ve tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti idealinin etrafında birleşmiş arkadaşlarının bıraktığı mirasın anlamını idrak etme günleridir. Anlamı şudur ki Türkiye Cumhuriyeti bu dünyanın en büyük ve en güçlü ülkelerinden biridir. Bölünemez, parçalanamaz, cehalete ve bağnazlığa, yoksulluğa teslim edilemez. Kimse bu ülkenin topraklarını artıklarıyla, çöpleriyle, zehirleriyle kirletemez. Bunları yapmaya kalkanlar karşılarında onurlu bir milletin yurt ve insan sevgisini, bağımsız ve özgürlüğe tutkun ruhunu ve her türlü aldanışın karşısına koyduğu aklını ve duyarlılığını mutlaka göreceklerdir. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti; kutlu olsun 30 Ağustos; ruhlarınız şad olsun büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kahraman silah arkadaşları!”

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı M. Serdar Koç da “26 Ağustos 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk Büyük Taarruz’u başlatmış; 9 Eylül’de Türk Ordusu’nun İzmir’e girmesiyle Yunan işgali son bulmuş ve savaş sona ermiştir. Bizlere bir vatan bırakan ve emanet eden Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının ruhları şad olsun. Bu anlamlı günde, vatan için canı pahasına mücadele eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi de sonsuz minnet ve saygıyla anıyoruz” ifadelerini kullandı.

FENER ALAYI COŞKUSU 
Öte yandan Karşıyaka Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bu akşam fener alayı düzenleyecek. Saat 20.30’da Şehitler Bulvarı Nergiz İZBAN İstasyonu yanından başlayacak olan fener alayı, Demokrasi Meydanı’nda tamamlanacak.