GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, koronavirüs salgını mücadele kapsamında önemlerin uygulanması yönünde vatandaşları uyarısını tekrarladı. Ülke genelinde büyük bir tedirginliğe neden olan salgınla mücadele kapsamında Büyükşehir olarak tüm önemleri aldıklarını belirten Başkan Soyer, İzmirlilerin sosyal mesafe ve maske kurallarına önemle dikkat etmesi konu alan bir videolu mesaj yayınladı.

HEPİMİZ GÖRDÜK Kİ; RAHATLAMA BOŞVERMİŞLİK…
Düşüşe geçen vaka sayılarının yeniden tırmanışa geçtiğini kaydeden Soyer, “Sevgili İzmirliler, neredeyse 4 aydır koronavirüs gündemiyle boğuşuyoruz. Hepimiz içimizi ferahlatacak güzel haberlere hasret kaldık. Ama hep birlikte gördük, yaşadık ki; biraz rahatlama, biraz boşvermişlik düşüşe geçen vaka sayılarını yeniden tırmandırmaya başlattı. Biraz daha sabır, biraz daha dikkat lütfen. Aydınlığa bu kadar yaklaşmışken yeniden başa dönmeyelim. Çünkü tehlike henüz geçmedi. İçinde bulunduğumuz süreç, koruyucu önemler alma şartıyla öncelikle ekonomik yaşamı normale döndürmeyi hedefleyen adım adım ilerlemesi gereken bir süreçtir. Hastanelerin tıklım tıklım yeniden dolmasını istemiyoruz. Sokağa çıkma yasakları yeniden gündeme gelmemeli. Doğrusunu söylemek gerekirse ülke olarak ekonomik ve sosyal açıdan böyle bir bedel ödeyecek gücümüz kalmadı” dedi.

BELEDİYE OLARAK ÖNEMLERİMİZ DEVAM EDİYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin pandemi döneminde yoğun bir şekilde dezenfektasyon ve denetim yaptığını ifade eden Soyer, “Biz belediye olarak, toplu ulaşım araçlarında, halkın yoğun bulunduğu yerlerde sürekli dezenfeksiyon ve denetim yaparak önem alıyoruz. Ama yurttaşlarımıza da bu konuda çok önemli görevler düşüyor. Bu yüzden lütfen başkalarıyla paylaştığımız tüm mekanlarda maske takmayı ihmal etmeyelim. Sosyal mesafe kurallarını aklımızdan çıkarmayalım. Zorunlu olmadıkça kalabalık ortamlara girmekten kaçınalım. Dokunduğumuz her yerde virüs olduğu ihtimalini göz önünde bulundurarak, ellerimizi sık sık yıkamayı unutmayalım. Milletçe sarılmayı kucaklaşmayı çok seviyoruz. Ama gelin bir süre da aranızdaki sevgi ve muhabbetimizi uzaktan selamlaşarak gösterilim. Her şey sizin ellerinizde. Kendinizi, sevdiklerimizi, hayatınızdaki düzen ve huzuru korumak için önemleri lütfen titizlikle uygulayın” diye konuştu.