GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan dördüncü birleşimi Başkan Tunç Soyer’in yönetiminde Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde yapıldı. Toplantının başında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımı ve başkanlığında AFAD ile yaptıkları toplantıyı değerlendiren Başkan Soyer, “Baştan itibaren yapılan tüm çalışmalar masaya yatırıldı ve bir değerlendirmesi yapıldı. Oldukça yararlı bir toplantı oldu. AFAD toplantısında gördük ki birlikte çalışmak son derece önemli. Kurumlarımız ciddi bir iş birliği gücü yakaladılar. Bu anlamda gösterilen hassasiyete de çok teşekkür ediyorum. Uzundere’deki evler ve Hilton’daki geçici konaklamaya ilişkin talepler yerine getirilmeye başladı ve vatandaşlarımız yerleşmeye başladı. Bu anlamda kampanyamız da devam ediyor” dedi.

İZMİR’E ÇAĞRI YAPTI
Tüm dünyanın mücadele ettiği korona virüs salgını nedeniyle Türkiye ve İzmir’de alınması gereken tedbirlere de dikkati çeken Soyer, “Kovid bütün Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de tırmanışta. Çare üretmemiz lazım. Depremde önlemlere ne yazık ki riayet edilmediğini gördük. Bu da muhtemelen yayılım hızını artırdı. Bu önümüzdeki günler çok kritik. Tam da okulların açıldığı bir dönem. Bunu bir tatil olarak görmesinler ve zorunlu olmadıkça çocuklarını evden dışarı çıkarmamalıdır. Herkesin gönüllü karantina uygulamasını başlatmalarını rica ediyorum. Çok ciddi bir yayılma hızı ve ciddi sayıda hastalarımız var. Hastanelerde ciddi yığılma var. Özellikle İzmir’de önümüzdeki günlerde tedbirleri daha da sıkılaştırma mecburiyetindeyiz. Tüm vatandaşlarımızdan rica ediyoruz: Mümkün oldukça gönüllü karantina uygulamasını herkes gerçekleştirmeye çalışsın” ifadelerini kullandı.

‘GÖÇEBE GİBİ YAŞIYORUZ’
Toplantının gündem dışı konuşmalar bölümünde söz alan AK Partili Meclis üyesi Hüsnü Boztepe ise depremde hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi binası hakkında eleştirilerde bulundu. “Bu zamana kadar bir bina yapılmasını beklemiyoruz ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde göçebe gibi yaşıyoruz” diye konuşan Boztepe, “Komisyon toplantıları, dosyalara erişmek sıkıntılı. Bunları biz 1 buçuk yıldır dile getiriyoruz ve ne kadar doğru şeyler söylediğimiz anlaşılması gerekiyor. Bence siz bu konuda AK Parti grubuna bir teşekkür etmelisiniz. Biz deprem ve afet komisyonu kurulduktan sonra bir toplantı yapalım, hocalarımız sunum yapsın dedik. O sunum için bile ‘Ne gerek var’ denildi. Acılarımızı sarıyoruz. Bu meclis geri kalan süreçte gereğini yapmalı. İzmir’i yönetecek binamız dimdik ayakta durmalı. Bu kente yakışmıyor. Bu kente yakışmadığını bir kez daha dile getiriyorum. Bu göçebelikten kurtulmak için nasıl bir çalışma yapılacağını dile getirmek gerekiyor” dedi.

Konuyla ilgili Başkan Soyer ise, “Deprem İzmir’e yakışmıyor aslında. Çok üzücü sonuçlar gördük. Valiliğimiz aynı şekilde binamızı boşaltıyor, Büyükşehir de boşaltıyor. Hep birlikte inşallah çözüm bulacağız” diye konuştu.