Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ilçe belediye başkanlarıyla 2019-2024 stratejik plan toplantısı Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşti. 2 günlük süren toplantılarda, ilçe başkanları, hazırladıkları projeleri Soyer’e sundu.

İZMİR’İN STRATEJİK PLANI OLACAK
Toplantılarla Büyükşehir ve ilçe belediyeler arasındaki koordinasyonun arttığını kaydeden Soyer, “Toplantılar çok güzel geçti. Birbirimizi duyuyoruz, dinliyoruz. Bu çok kıymetli bir şey, İzmir bir bütün ne Bergama’nın stratejik hedefleri ne Bornova’nın stratejik hedefleri birbirinden bağımsız olamaz. Hepsi bir bütün olarak İzmir’in stratejik planı olacak. Her bir projenin birbiriyle irtibatını sağlamamız lazım bu zor bir şey ancak yapmamız lazım. Son derece yararlı toplantılar. Projeleri birbirinden ayırt etmek haksızlık olur. Başkanlarımız çok iyi çalışmışlar. Gücümüzü, imkanlarımızı ve kaynaklarımızı değerlendirme imkanı buluyoruz” dedi.

EYLÜL EKİM AYI İÇERİSİNDE GİDECEĞİZ
“Ankara ziyareti için görüşmelerimi sürdürüyoruz. Eylül-Ekim ayı içerisinde gideceğiz” diyen Soyer, “Ankara ziyaretimiz projeler bazında değil. Bizim Ankara ziyaretimiz bugüne kadar talip olduğumuz ancak onayı ve uygunluğu kabul edilmemiş başlıklar olacak. Sadece talep ettiğimiz ancak bugüne kadar onay almadığımız işleri çözmek üzere gideceğiz” dedi.

HİÇ HOŞ OLMADI
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İstanbul Büyükşşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında sarf ettiği, “İşini yapmanın dışında başka işlerle meşgul olursan pejmürde ederiz. Bu kadar açık ve net” sözlerini eleştiren Soyer, “Hiç hoş olmadı. Bir bakana böyle bir çıkışı yakıştıramıyorum. Ne demek pejmürde çok yakışıksız bir söz” diye konuştu. 

ENDİŞE DEĞİL İHTİMAL YAŞIYORUZ
“Diyarbakır, Mardin ve Van’a kayyum atandı. CHP’li belediyelere de kayyum atanacak iddiaları yer alıyor. İzmir’e kayyum atanması yönünde endişe duyuyor musunuz?” sorusuna cevap veren Soyer,  Endişe değil ihtimal yaşıyoruz. Alırlarsa alırlar onların bileceği şey. Biz görevimin başındayız. Ama Türkiye’de yaşadığımız için de bu ihtimali mümkün görüyoruz” diye konuştu.