GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmirlilerle pandemi sürecini değerlendirmek ve Büyükşehir'in yaptığı çalışmalar konusunda bilgilendirmek için başladığı Başkanın Günlüğü'nde bugün kooperatifleşmeden söz etti. Başkan Soyer, 'Başka bir tarım'ın kooperatiflerin güçlenmesiyle mümkün olduğunu belirterek Büyükşehir'in kooperatifleri devamlı destekleyeceğini söyledi.

Başkan Soyer günlükte şunları söyledi:

Günaydın sevgili İzmirliler,

Dün güne metropol dışı ilçelerin koordinatörleri ile çevrim içi toplantı yaparak başladık. Kent merkezinde hangi hizmeti veriyorsak 19 ilçeye de aynısını götürmeye gayret ediyoruz.

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun 90. Toplantısı’nı yaptık. Konumuz tarım ve kooperatifçilik oldu. Çevrimiçi toplantıda kooperatif ve tarım önderlerinin çok faydalandığımız önerilerini dinledik.

Yeri gelmişken bu konudaki görüşlerimi de paylaşmak isterim. Kooperatif örgütlenmesi insanlığın yarattığı en mükemmel örgütlenme biçimidir. O nedenle kooperatifleri desteklemeye devam edeceğiz. ‘Başka bir tarım’ kooperatiflerin güçlenmesiyle mümkün.

Her kooperatifin büyümesi gelişmesi için yani ortak aklı ve ortak faydayı büyütmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi Köy Koop. Bünyesindeki 104 kooperatife de büyük küçük demeden destek verecek.

Tarımda dört ilkemiz var. Yerli tohuma sahip çıkmak. Tarımsal ürünü mutlaka işlemek ve katma değerini arttırmak. Kooperatifleşmek, teknoloji ve ilimi kullanarak içerde ve dışarda güçlü bir şekilde pazarlamak.

Paylaşmayı bileceğiz ve doğaya saygılı üretim yapacağız. Tohum serperken söylenen, ‘Kurda kuşa aşa, sözünü aklımızdan çıkartmayacağız. Doğaya saygılı, sürdürülebilir bir tarımla yola devam edeceğiz.

Akşam saatlerinde de Karşıyaka Sancaklı Köyü’nde eğitimini tamamlayan 30 üreticimize 120 arılı, 60 arısız kovan ve arıcılık malzemeleri seti dağıttık.

Bu hafta sonu da sokağa çıkma kısıtlaması var. İki günlük hazırlığınızı son saatlere bırakmayın ve lütfen sağlığınız için kurallara uyunuz.

Güzel bir gün diliyorum hepinize Sevgili İzmirliler.